More #MNLK

Opvallende manieren van kunstuitingen

1 Mins read

Als je denkt aan het woord ‘kunst’ denken veel mensen aan tekeningen en schilderijen. Maar wist je dat kunst veel breder is en veel verder gaat dan alleen deze twee artistieke processen? Er zijn veel verschillende manieren waarop mensen kunst uiten en creatief bezig zijn, we noemen er hier een paar waarvan je het misschien niet zo heel snel zou herkennen als kunst.

Rappen

Niet iedereen houdt van hip hop muziek, maar als je er even bij stil staat is rappen wel een kunst op zich. Rappers moeten namelijk hun woorden en zitten op de juiste beat en op de juiste timing uitspreken, anders klopt het niet meer. Er zit een ritme in en is daardoor dicht verwant aan de poezië. Soms gebeurt het, als je bijvoorbeeld kijkt naar Eminem, dat rappers heel snel moeten rappen en dat is ook knap. Het is dan nog beter als je inzoomt op de tekst en ziet dat een rap artiest ook echt moeite heeft gedaan om zijn songtekst betekenis te geven. Een gemiddeld persoon kan niet zomaar rappen.

Bloemboeketten

Bloemen zijn ontzettend mooi en om van te genieten… wie vindt dat nou niet? Het kost kennis om veel van bloemen te weten, maar het is ook een heuse kunst om gespecialiseerde bloemen bij elkaar uit te zoeken en die samen te vormen tot een mooi, harmonieus boeket. Echte bloemboeketten die schoonheid uitstralen, zoals je die bij de bloemist vindt, kan niet iedereen zomaar namaken. Je hebt daarvoor een scherp oog voor schoonheid, in combinatie van bloemkennis voor nodig.

Woordgrappen

Sommige mensen vinden het vervelend als iemand woordgrappen maakt, en dat is helemaal prima. Voor sommigen is het gewoon niet de soort humor. Maar eigenlijk is het wel heel bijzonder als iemand erin slaagt om voor de juiste situatie een leuke, gepaste woordgrap te maken. Vaak zijn woordgrappen erg bijdehand en ad rem, en heeft het een speciale manier van creatief denken nodig om zo’n grap te formuleren.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Vlinderparadijs Papiliorama zag in 1998 het levenslicht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste vlindertuinen van Europa