Business & Luxury #MNLK

Overstappen van Magento 1 naar Magento 2? Zo doe je dat!

2 Mins read

Magento is een open source content management systeem voor webshops. Wanneer je jaren geleden een webwinkel gebouwd hebt met behulp van dit platform, werkt deze momenteel mogelijk niet meer naar behoren. Dit komt doordat Magento gestopt is met de ondersteuning van Magento 1. Om jouw webshop weer te laten functioneren als voorheen, kun je het beste overstappen naar Magento 2. In deze tekst vertellen wij je hoe dit in zijn werk gaat.

Stel een migratieplan op

Wie lukraak begint met de overstap van Magento 1 naar Magento 2 komt van een koude kermis thuis. De kans is dan namelijk groot dat je tegen de nodige problemen aanloopt. Deze problemen tackle je door een migratieplan op te stellen voordat je begint. In zo’n plan breng je allereerst de huidige situatie in kaart, maar ga je ook in op de eisen waaraan jouw Magento 2 webshop straks moet voldoen. In een migratieplan besteed je bovendien aandacht aan de zaken die je wel en niet over wilt zetten van Magento 1 naar Magento 2.

Zelf een Magento-webshop migreren

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan het overzetten van een Magento 1 naar Magento 2 webshop? Dan wil je de migratie mogelijk zelf uitvoeren. Dit kan alleen als je over de benodigde kennis beschikt. Voor het overzetten van de gegevens van de oude naar de nieuwe situatie kun je terugvallen op verschillende methodes. Je bent het minste tijd kwijt door gebruik te maken van de tool die door Magento zelf ontwikkeld is. Met behulp van deze tool kun je data van jouw Magento 1-webshop relatief eenvoudig overzetten naar Magento 2.

Controleer of alle gegevens juist zijn overgezet

Sommige mensen denken dat alle gegevens op de juiste manier zijn overgezet als de migratie is afgerond. Helaas gebeurt het vaak genoeg dat niet alles goed gemigreerd is. Reden genoeg om een test uit te voeren nadat de migratie achter de rug is. Loop niet even snel door jouw webshop heen, maar neem hier uitgebreid de tijd voor. Richt je hierbij niet alleen tot de site zelf, maar kijk ook of alle klantgegevens op de juiste manier zijn overgezet. Vergeet bovendien niet om alle functionaliteiten van jouw webshop te testen.

Laat jouw webshop overzetten

Zoals je hierboven kon lezen, heeft het overstappen van Magento 1 naar Magento 2 behoorlijk wat voeten in de aarde. Gaat dit jou boven de pet? Begin er dan vooral niet zelf aan. Wanneer je dit wel doet, is de kans namelijk groot dat bepaalde gegevens niet goed worden overgezet. Laat de migratie in dat geval uitvoeren dor een professionele Magento partner, zoals Madebymouses.com. Zij kennen alle ins en outs van zowel Magento 1 als Magento 2, waardoor het migreren van jouw website voor hen een fluitje van een cent is.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Kraam-Cadeau.nl: De Beste Online Bestemming voor Unieke Kraamcadeaus

1 Mins read
Het verwelkomen van een nieuw leven in de wereld is een bijzondere gelegenheid die vaak wordt gevierd met cadeaus. Als je op…
More #MNLK

Hoe krijg ik trouwe webshop klanten?

2 Mins read
Het is een droom voor elke ondernemer: trouwe terugkerende klanten die zorgen voor een vaste bron van inkomsten. Maar waar vind je…
Business & Luxury #MNLK

Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

2 Mins read
Hoe start ik een webshop? Je hebt het besluit genomen: je gaat een eigen webshop beginnen. Misschien ben je een enorm plant…