The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Palloubet d’Halong is het duurste paard ter wereld

1 Mins read

Palloubet d’Halong is het duurste paard ter wereld. Het springpaard Palloubet d’Halong vervangt het dressuurpaard Totilas als duurste paard in een Olympische discipline. De Zwitser Georg Kähny verkocht het voor een prijs van meer dan dertien miljoen euro en verbrak het record. Elke kilo is ongeveer 21.000 euro waard! Want de Nederlandse paardenhandelaar Jan Tops legde 13,5 miljoen euro op tafel voor de toenmalige tienjarige Selle Francais-kastanje ruin Palloubet d’Halong. De Zwitser, Janika Sprunger, behaalde met de ruintalrijke wereldsuccessen.

Palloubet d’Halong, het duurste paard ter wereld

Eerst vermoedde iedereen dat Palloubet door Jan Tops was gekocht voor zijn vrouw Edwina Tops-Alexander. Maar ze is niet in het zadel geraakt. Het juweel ging naar Qatar. De Qatar Equestrian Federation werd de nieuwe eigenaar, een van de topklanten van Tops.

Palloubet d’Halong

Eerst nam Ali Al Rumaihi plaats in het zadel en loodste zijn miljonairspartner onder meer door de Global Tour. Na een jaar stapte de ruiter over naar Bassem Mohammed. Drie maanden later stonden ze in Doha op de derde plaats na twee ronden WK-springen. Olympische kwalificatie, Global Tour, en plotseling was het voorbij. In september 2017 deden Bassem Mohammed en Palloubet d’Halong nog enkele springwedstrijden, waarna ’s werelds duurste springpaard van het toneel verdween. Meer dan het sleutelwoord “gewond” kon niet worden achterhaald.

Nu zijn ze terug. Natuurlijk met Jan Tops

Op het toernooi in zijn imposante vestiging in Valkenswaard presenteerden Bassem Mohammed en zijn inmiddels 16 jaar oude kastanje zich voor het eerst weer internationaal. De wedstrijd was voortreffelijk.

Leestip -> De duurste oesters ter wereld
Leestip -> De Ferrari Monza