More #MNLK

Persoonlijke hygiëne voor mannen

2 Mins read

We leren het van kinds af aan. Tandenpoetsen en elke dag douchen. Maar als je goed voor je lichaam wilt zorgen komt daar meer bij kijken. Tekenen van slechte hygiëne kunnen een slechte eerste indruk geven. In dit artikel lees je alles over persoonlijke hygiëne en waar je aan moet denken zodat je er altijd fris en fruitig uitziet.

Waarom is hygiëne belangrijk?

In de middeleeuwen waste de gemiddelde persoon zich niet veel vaker dan een keer in de twee weken. Het gevolg hiervan was dat mensen enorm stonken en dat er veel ziektes besmettelijke ziektes waren. Goede hygiëne beschermt je dus tegen ziektes en is dus belangrijk voor je gezondheid. Daarnaast maakt een slechte hygiëne dat het niet prettig is voor andere personen om in je buurt te zijn. 

Wat is het gevolg van slechte hygiëne?

Slechte hygiëne geeft ons een slecht gevoel over onszelf. Het kan ervoor zorgen dat je in een sociaal isolement terecht komt. Slechte hygiëne kan ook tot een depressie leiden. Daarnaast is een slechte hygiëne schadelijk voor de gezondheid. Het kan resulteren in allerlei aandoeningen variërend van maag- en darmproblemen tot virussen, urineweginfecties en huiduitslag. Een goede hygiëne is daarom essentieel voor je eigen welzijn. 

Mondhygiëne

Van tandenpoetsen tot het verwijderen van tandplak met ragertjes, mondhygiëne heeft te maken met het verzorgen van je mond. Via je mond kunnen schadelijke bacteriën makkelijk je lichaam binnendringen. Poets je tanden daarom minstens twee keer per dag om tandplak te voorkomen. Tandplak kan er voor zorgen dat je last van tandvleesontstekingen krijgt of van een onaangename mondgeur.

Baardhygiëne

Voor mannen met een baard is baardhygiene erg belangrijk. Doordat zweet en etensresten in de baard kunnen blijven hangen is de baard een perfecte verblijfplaats voor schadelijke bacteriën en ziektekiemen. Daarom is het schoonmaken van je baard en het trimmen ervan erg belangrijk bij de dagelijkse verzorging van je lichaam. Je baard kun je wassen met speciale baardshampoo. Het beste kun je je baard om de dag wassen. Door je baard te wassen wordt hij niet alleen schoon, maar ook zachter. 

Handen wassen

Een van de grootste redenen waarom we ziek worden is dat we onze handen niet goed genoeg wassen. Niet alleen het wassen van je handen is belangrijk. Vuil kan zich ook makkelijk ophopen onder je nagels. Daarom mag het verzorgen en knippen van je nagels ook niet ontbreken bij de verzorging van je lichaam. Was je je handen minimaal 20 seconden, was ze dan grondig en met zeep. Even je handen onder de kraan houden is niet voldoende. Was zowel de binnenkant als de buitenkant van je handen.  

Haren wassen

Ook het wassen van je haar is belangrijk. Je haar was je ongeveer twee keer per week. Je haar vaker wassen is niet goed voor je haar. Het kan makkelijk uitdrogen omdat je de natuurlijke olie uit je haar wast. Heb je last van roos, was je haar dan met een anti-roos shampoo.

Intieme delen van je lichaam

Ook bij de intieme delen van je lichaam is een goede hygiëne uitermate belangrijk. Was je daarom iedere dag je intieme delen. Ook je ballen scheren mag niet ontbreken bij je persoonlijke hygiëne. Ook je schaamhaar is een warme en broeierige plek waar bacteriën prima gedijen. Door je ballen te scheren kun je dat voorkomen en kun je daar beneden alles makkelijker schoonhouden.  

Algemene hygiëne

Elke dag douchen is een van de hoofdonderdelen van goede persoonlijke hygiëne. Maar alleen onder de douche gaan staan is natuurlijk niet voldoende. Het is belangrijk dat je je ook goed wast. Was je goed onder je armen, maar vergeet ook je intieme delen en je billen niet. Gebruik hiervoor een goede douchegel. Douchen is in de zomer extra belangrijk. Door de warmte krijgen schadelijke bacteriën nog eenvoudiger de kans om schade aan te richten.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Mannen opgelet: dit is wat je moet weten over uiterlijke verzorging!

2 Mins read
Over uiterlijke verzorging voor mannen werd tijden weinig gesproken. Werken aan je uiteindelijke verzorging? Dat was iets waar bijna een taboe op…
More #MNLK

De evolutie van het scheermes

2 Mins read
Wist je dat mensen zich al ruim 100.000 jaar geleden schoren? Archeologen hebben namelijk aanwijzingen gevonden waar dit uit blijkt. De eerste…
More #MNLK

Glad scheren van benen bij mannen (wel of niet doen)

1 Mins read
Bestaat er iets dat fijner is dan een gladgeschoren huid? Vooral als het gaat om de benen van je vriendin? Maar ook…