The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Playstation reparatie nodig?

2 Mins read

Geeft jouw Playstation opeens geen beeld, wordt jouw PS4 erg warm, neemt deze geen disc’s in of worden deze niet gelezen of maakt je Playstation veel lawaai? Als jouw Playstation niet meer naar behoren werkt kun je deze eenvoudig en snel laten repareren. Problemen met jouw PS4 worden zo vakkundig verholpen.

Welke soorten Playstation reparaties zijn er zoal?

Playstation HDMI poort reparatie

Problemen met de HDMI poort komen regelmatig voor. Je hebt jouw Playstation goed opgestart maar je krijgt geen beeld of geluid omdat het signaal vanuit de HDMI poort niet goed wordt doorgestuurd. Vaak is dit probleem op te lossen door de hdmi poort te vervangen. Wat je kunt doen, is de hdmi poort checken op schade.

De poort kan beschadigen als je hier veel aan trekt of wanneer je de kabel te agressief hebt ingebracht. Ook stof en vuil kunnen ervoor zorgen dat de hdmi poort niet meer naar behoren werkt. De beste oplossing voor een slecht functionerende HDMI poort, is het vervangen van de hele poort. Hiermee los je het probleem namelijk permanent op.

HDMI poort kapot Playstation

Blu-ray drive reparatie PS4

Geeft de Playstation een foutmelding tijdens het spelen of ondervind je problemen bij het spelen of laden bij sommige games? Dit kan aan de Blu-ray drive liggen. Een veelvoorkomende fout is dat je Playstation de schijven zelf uitwerkt. Dit probleem kan veroorzaakt worden door de uitwerp sensor of andere onderdelen van het aandrijfmechanisme. Ook kan de laser lens in de Blu-ray verslijten. Hierdoor kan deze geen schijven meer lezen. In meest gevallen is het niet nodig om de gehele drive te vervangen tijdens een gameconsole reparatie, maar kan de originele drive herstelt worden.

Playstation maakt veel lawaai

Als je gameconsole erg heet wordt en veel lawaai maakt, is het tijd voor wat onderhoud. Vaak is een echte reparatie niet nodig, maar moet je console eens goed schoongemaakt worden. Tijdens een onderhoudsbeurt word je Playstation geheel gedemonteerd en worden alle onderdelen met de hand en met perslucht stofvrij gemaakt.

Vaak wordt ook de pakking vervangen zodat jouw Playstation beter gekoeld wordt en hierdoor nog stiller is dan wanneer deze nieuw uit de doos kwam. Zorg ervoor dat je hier op tijd bij bent, want oververhitting kan leiden tot een groter probleem (PS4 BLOD Blue Light Of Death).

Wanneer dit het geval is start de Playstation niet goed door. Je ziet de blauwe led verlichting kort aangaan wanneer je op power drukt, maar dan valt deze weer uit met een zachte piep. Ook Blue Light Of Death valt te verhelpen met een gameconsole reparatie.

Ga voor meer informatie naar: Quicksolutions