The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKRelax & Travel #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Prachtige en zeer populaire Yoga muziek

1 Mins read

Het kan heel aangenaam zijn om muziek te gebruiken tijdens het beoefenen van yoga. Yoga muziek kan helpen bij het bepalen van het ritme van de adem. Dit is een voordeel voor mensen die moeite hebben met diep in- en uitademen. Daarnaast kunnen de verschillende yoga oefeningen uitgevoerd worden op het ritme van de muziek. Op die manier weet je hoelang je een oefening moet aanhouden en wanneer de volgende oefening begint.

Meer over yoga muziek is hier te lezen.

Populaire Yoga muziek om lichaam en geest tot rust te brengen

De bedoeling van yoga is om het lichaam en de geest tot rust te brengen en het bewustzijn volledig in het huidige moment te brengen. Muziek kan het kalmerende effect van yoga versterken en ondersteunen. Voor mensen die net beginnen met yoga, kan muziek ook een oplossing bieden om minder snel afgeleid te worden.

Er zijn verschillende soorten yoga en dus ook verschillende soorten yoga muziek. Vaak wordt er gebruik gemaakt van rustgevende muziek met een traag, kabbelend ritme. Klankschalen en natuurgeluiden zoals het geluid van de zee, de wind en vogels komen vaak terug omdat deze geluiden een ontspannende werking hebben.

Helende ceremonies

Bij helende ceremonies in yoga tradities wordt er vaak gekozen voor muziek en mantra’s met tonen die gekoppeld zijn aan bepaalde chakra’s. En bij nada yoga wordt er eerst geluisterd naar de muziek van je lichaam (de geluiden die je lichaam op dat moment maakt). Vervolgens wordt er naar akoestische muziek geluisterd.

De muziek die gebruikt wordt tijdens yoga kan heel uiteenlopend zijn. Het doel is om gevoelens van comfort, hoop en vrede op te wekken en gevoelens van angst en stress te verminderen. Klassieke muziek, akoestische muziek en alpha muziek zijn populair tijdens het beoefenen van yoga. Natuurlijk hangt het soort muziek ook af van je persoonlijke voorkeur.

Het is dan ook leuk om te experimenteren met verschillende soorten yoga muziek om uit te zoeken waar jij je het beste bij voelt.

Heavy metal en techno muziek zijn geen goede opties tijdens het beoefenen van yoga. Dit soort muziek verhoogt het hartritme en bevordert dus ook het stress gevoel. Dat is dus eventjes pech voor de headbangers onder ons.

Heerlijk om naar te luisteren:

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een yogamat?

1 Mins read
Een yogamat is de ideale basis voor alle soorten yoga. Omdat yogastijlen zoals Yin Yoga, die de neiging hebben rustig en meditatief…
Sport & Lifestyle #MNLK

Bodybuilding muziek: hoe maak je een motiverende afspeellijst?

2 Mins read
Het selecteren van muziek om fysieke activiteiten uit te voeren is essentieel om te motiveren, ritme te geven aan de trainingen en,…
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn enkele bekende nummers uit de jaren 80

2 Mins read
De 80’s waren bijzondere jaren. Beatrix werd koningin van Nederland, de PC werd uitgevonden en Bill Gates werd rijk met het bedenken…