The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Praktische tips om je eigen kledinglijn te starten

1 Mins read

Een eigen kledinglijn beginnen is voor veel mensen een droom. Het is echter niet eenvoudig om een eigen merknaam op te zetten. In deze blog worden een aantal tips besproken om te starten met je eigen kledinglijn.

Schrijf een businessplan voor het beginnen van een eigen kledinglijn

Om een bedrijf te starten, heb je een businessplan nodig. Je hebt waarschijnlijk al veel nagedacht over je bedrijf. Nu is het tijd om je ideeën op papier te zetten. In een businessplan beschrijf je zo nauwkeurig mogelijk wat jouw doelen zijn en hoe je die gaat bereiken. Zorg ervoor dat je je onderscheid van jouw concurrenten. Wees creatief!

Leg de naam van jouw bedrijf vast

De definitieve naam bedenken van jouw bedrijf kan een behoorlijke uitdaging zijn. Ter inspiratie kun je bijvoorbeeld even gaan brainstormen met een paar goede vrienden. Als je de perfecte naam hebt gevonden, leg dan de naam vast en claim de social media kanalen, zoals Instagram, Facebook en Pinterest.

Ontwerp jouw items

Een kledingcollectie ontwerpen doe je niet zomaar. Er gaat gigantisch veel tijd inzitten. Denk erover na of je zelf alles wilt ontwerpen of dat je modedesigners gaat inhuren. Indien je voor de laatste optie kiest, zijn daar grote kosten aan verbonden. Denk van te voren dus goed na over hoeveel je wilt investeren in jouw bedrijf.

Kledingmerk starten

Laat jouw items produceren op proef

Indien je jouw ontwerpen op papier hebt staan, is het tijd om de eerste kledingstukken te laten maken. Produceer deze items in kleine aantallen, zodat je geen grote kosten maakt in dit deel van het ontwerpproces.

Bestel jouw collectie in grote aantallen

Nadat je een selectie hebt gemaakt, kun je jouw definitieve collectie laten maken bij een producent. Ga online op zoek naar een goede producent die voldoet aan jouw wensen. Een eigen kledinglijn opzetten is een geweldige ervaring. Doe je voordeel met deze tips. Veel succes en vooral plezier met het opzetten van jouw bedrijf!

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de 7 beste podcasts voor ondernemers!

2 Mins read
Je ziet podcasts tegenwoordig overal opduiken. Ze gaan over sport, gaming, het laatste nieuws, maar ook over ondernemen. Wij hebben voor jou…
Business & Luxury #MNLK

Een succesvol bedrijf opzetten waarmee je de wereld kan blijven verkennen? Clark Kegley geeft je tips en uitleg!

1 Mins read
Stel je eens voor dat je een bedrijf hebt waardoor je geheel flexibel en vrij de hele wereld kan blijven verkennen. Klinkt…
Business & Luxury #MNLK

Zijn gouden auto's en het vermogen van Joel Beukers

2 Mins read
Heel Nederland is inmiddels bekend met de gouden kreten van ondernemer, influencer en schreeuwlelijk Joel Beukers. Wie heeft er niet eens tegen…