The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Prijzen, specificaties en kenmerken van de nieuwe iPhone 12

2 Mins read

Sinds 16 oktober 2020 is in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, de nieuwe iPhone 12 van Apple te koop. Als je op zoek bent naar een smartphone die betrouwbaar is en over zeer geavanceerde functies beschikt, dan is de iPhone 12 een slimme aankoop. In dit artikel lees je alles over de prijzen, kenmerken en enkele specificaties van het nieuwste iPhone-toestel van Apple. En enkele specificaties zullen je verbazen, want de iPhone heeft een aantal bijzondere functies te bieden.

Wat kost de nieuwe iPhone 12?

Eerst iets over de prijs van de iPhone 12. Deze varieert van 1159 tot 1609 euro. Het model – dat verkrijgbaar is in de kleuren oceaanblauw, goud, zilver en grafiet -, is beschikbaar in vijf prijscategorieën. De iPhone 12 Pro van 128GB kost 1159 euro. Voor de 256GB uitvoering betaal je 1279 euro, terwijl de 512GB-variant voor 1509 euro te koop is. Kies je voor de iPhone 12 Pro Max met een opslagcapaciteit van 128GB, dan kost je dat 1259 euro. De 256GB-uitvoering van dit smartphonemodel bedraagt 1379 euro, de 512GB-versie 1609 euro.

Belangrijke kenmerken en enkele specificaties van de iPhone 12

Wellicht de belangrijkste eigenschap van de nieuwe iPhone 12-lijn van Apple is dat alle toestellen uit deze serie een 5G-connectiviteit hebben. Kies je voor een iPhone 12 toestel, dan ben je qua connectiemogelijkheden in elk geval goed voorbereid op de toekomst. 5G wordt namelijk in de komende maanden en jaren steeds verder uitgerold in de Benelux. Een van de opvallendste kenmerken van de nieuwe iPhone 12 is de perfecte schermresolutie en beeldkwaliteit. Het toestel is voorzien van een modern 6,1 inch XDR-scherm.

De schermdisplay beschikt over liefst tweemaal zoveel pixels als de iPhone 11, de voorganger van de iPhone 12. Bij maximale helderheid, levert het toestel 12 nits, wat ruim voldoende is om ook bij een felle on goed te kunnen lezen wat er op je smartphonescherm staat. De smartphone iPhone 12 wordt overigens zónder oplader geleverd.

Apple wil in dit opzicht milieubewuster te werk gaan en de afvalberg die rondom mobiele telefoons groeit helpen in te krimpen. Ter compensatie wordt de iPhone 12 voorzien van een USB C-lightningkabel, zodat het toestel via een andere device snel opgeladen kan worden.

Hier een video van de iPhone 12 pro:

Krachtige chip & optimale camerakwaliteit

In de iPhone 12 zit een zogenoemde Apple A14 Bionic-chip, de eerste 5nm chip. Volgens Apple is deze geavanceerde chip zo’n 40 procent krachtiger dan de chipset die in het voorgaande iPhone zat. Ook de camerakwaliteit van de iPhone 12 is weer verbeterd. Het toestel heeft 2MP camera’s, die volgens Apple zo’n 27 procent beter functioneren al er veel zonlicht is.

Ga jij de iPhone 12 kopen?

Feedback: info@mnlk.nl