The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Privé een auto leasen? 5 zaken om rekening mee te houden

2 Mins read

Wie denkt dat leasen alleen voor de zakelijke markt is, heeft het mis. Ook als particulier kun je namelijk een auto leasen. Het grote voordeel van leasen is dat je niet direct een groot bedrag hoeft te betalen. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag als je voor private lease kiest. Lijkt dit je wel wat, maar heb je nog niet eerder geleaset? In deze tekst zetten we 5 zaken op een rijtje om rekening mee te houden.

1. Brandstof

Als we het over auto’s hebben, denken de meeste mensen al snel aan een benzine- of dieselauto. Je kunt inderdaad een brandstofauto leasen, maar er zijn vandaag de dag nog meer mogelijkheden. Zo kom je bij veel leasemaatschappijen bijvoorbeeld ook hybride auto’s tegen. Dit zijn auto’s die zowel een brandstofmotor als elektromotor hebben. Daarnaast kun je ook een elektrische auto leasen. Doordat deze auto op stroom rijdt in plaats van brandstof, is tanken verleden tijd.

2. Looptijd

De looptijd is een tweede aandachtspunt bij private lease. De meeste mensen die een nieuwe auto leasen, kiezen vaak standaard voor de maximale looptijd. Dit is bij veel leasemaatschappijen 60 maanden. Een kortere looptijd is ook mogelijk, maar dan betaal je een hoger bedrag per maand. Als je het bedrag aan de hoge kant vindt, kun je ook een tweedehands auto lease privé. De maximale looptijd is dan vaak 48 maanden, maar veel mensen sluiten een contract voor 24 maanden af.

3. Rijgedrag

Voordat je een leasecontract afsluit, doe je er goed aan jouw eigen rijgedrag onder de loep te nemen. Bij vrijwel iedere leasemaatschappij mag je een maximaal aantal kilometer per maand rijden. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, want vaak kun je kilometers bijkopen. Let wel goed op de prijs, want de prijs per extra gereden kilometer kan per leasemaatschappij sterk verschillen. Op deze manier voorkom je dat leasen straks (veel) duurder wordt dan je verwacht had.

4. Prijs

Ondanks dat we de prijs hier pas als vierde behandelen, kijken de meeste mensen hier als eerste naar. Niet gek, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een private leaseauto. Dit voorkom je door een vergelijking te maken. Gebruik je hier een vergelijkingssite door? Dan is het niet bepaald lastig om de goedkoopste private lease te vinden. Je vult simpelweg jouw voorkeuren in en de site laat je zien welke auto’s hier het beste op aansluiten.

5. Voorwaarden

We begrijpen dat de prijs belangrijk is, maar het is niet verstandig om je hier blind op te staren. Je doet er namelijk ook goed aan om naar de voorwaarden van het leasecontract te kijken. Helaas is dit iets wat de meeste mensen vergeten. Zonde, want je kunt al snel spijt krijgen van private lease als je niet naar de voorwaarden kijkt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

 

Related posts
More #MNLK

De voordelen van een compacte auto

2 Mins read
Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe auto? De keuze is reuze anno 2022 en dat kan ervoor zorgen dat…
Cars & Tech #MNLK

Shortlease; een auto leasen zonder er langdurig aan vast te zitten

2 Mins read
Je hebt momenten dat je een auto nodig hebt voor een bepaalde tijd. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar als het…