The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read

Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats daarvan moet je een gezond evenwicht vinden tussen het eten van de juiste voeding, regelmatig bewegen en kleine veranderingen aanbrengen gedurende de dag. Je kunt echter ook procedures ondergaan zoals liposuctie die je zullen helpen je lichaamsvet problemen aan te pakken.

Krijg een liposuctie

Liposuctie is een chirurgische ingreep die vet verwijdert uit delen van het lichaam waar het ongewenst is en andere lichaamsvetproblemen zoals lipoedeem aanpakt. De arts maakt een kleine incisie en brengt vervolgens een dunne buis in je lichaam. Dit wordt een canule genoemd en wordt aangesloten op een machine die werkt als een aspirator. Je kunt tijdens de procedure wat pijn voelen, maar het zou niet erg moeten zijn als je vooraf wat pijnstillers slikt. De arts zal dan de zuigkracht van de canule gebruiken om vetcellen van onder je huid in de canule zelf te verwijderen. Dit vermindert het overtollige lichaamsvet in die gebieden. Je hoeft ook geen specifieke aandoening te hebben voordat je deze operatie hebt ondergaan. Ook mensen met overgewicht of ondergewicht kunnen onder bepaalde omstandigheden in aanmerking komen voor behandeling.

Verander je dieet

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van afvallen. Zorg ervoor dat je een gezond ontbijt eet en vermijd het eten van te veel vetrijke voedingsmiddelen, zoals fastfood. Je moet ook proberen meer fruit en groenten te eten, die weinig vet bevatten maar veel vezels. Zorg er ook voor dat je dieet veel eiwitten en volle granen bevat. Andere tips zijn onder meer het drinken van veel water en het eten van voedingsmiddelen die vezels bevatten, omdat ze je helpen vol te raken zonder extra calorieën toe te voegen.

Verhoog je cardiovasculaire activiteit

De tweede stap om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven is het verhogen van je cardiovasculaire activiteit. Niet alle activiteiten zijn gelijk gemaakt als het gaat om het verbranden van calorieën en vet. Sommige vormen van lichaamsbeweging vergen meer inspanning dan andere, maar de resultaten kunnen uiteindelijk de moeite waard zijn. Deze oefeningen omvatten 30 minuten per dag wandelen in een stevig tempo en 30 minuten per dag joggen in een jogtempo.

Wordt niet te hongerig tussen de maaltijden door

Het is belangrijk om te eten als je honger hebt, maar het is net zo belangrijk om te voorkomen dat je te hongerig wordt. Als je extreem veel honger hebt en niet kunt wachten tot de volgende maaltijd, zal je lichaam je eerder aanmoedigen om te veel te eten bij die maaltijd of dat tussendoortje. Dit komt omdat je lichaam voedingsstoffen nodig heeft voor energie en honger krijgt als je deze niet meteen geeft.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om een gezond dieet vol te kunnen houden

2 Mins read
Wil je graag afvallen of een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om een dieet te volgen dat bij jou past…
Sport & Lifestyle #MNLK

Afslanken met shaken

2 Mins read
Wil jij graag ontzettend snel afvallen, dan kan dit door het drinken van shakes. Niet voor niets is het afvallen met shakes…
Drinks & Food #MNLK

5 tips om snel van je buikje af te komen

2 Mins read
Je bent al een tijdje goed bezig. Je sport een paar keer in de week en je let op je voeding. Langzamerhand…