More #MNLK

Puzzels lasersnijden en lasergraveren

1 Mins read

Puzzels. Je hebt er vast een aantal in de kast staan of opgeborgen op zolder. Ze zijn er in talloze soorten en maten. Legpuzzels, vormenpuzzels, vloerpuzzels en zelfs 3D puzzels. Eenvoudig of complex. Met 50, 5000 of nog veel meer stukjes. Hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Ben jij een maker van puzzels dan heb je daar ervaring mee. Welk gereedschap gebruik je? Een frees-, stans- of zaagmachine zijn je vast bekend. Maar wat doe je met alle ideeën die te complex zijn om met dat gereedschap uit te voeren?

Vrijheid in vorm en materiaal

Heb je al eens gedacht aan puzzels lasersnijden met een lasermachine? Dat heeft namelijk duidelijke voordelen. Je hebt complete vormvrijheid omdat je met de kleine laserstraal van 0,1 mm alle vormen kunt snijden die je maar wilt. Daarnaast kun je enorm veel verschillende materialen snijden. Hout en karton zijn de bekendste materialen voor puzzels. Met een lasermachine kun je ook heel andere materialen verwerken als bijvoorbeeld kunststof, schuim of vilt. En meer…

Ultieme flexibiliteit met een lasersnijder

Je creativiteit ten volste benutten qua vorm en materiaal is ideaal! Wat die lasermachine als bijkomend pluspunt heeft, is dat je er niet alleen mee kunt snijden. Lasergraveren doe je met één en dezelfde machine. Zo geef je je puzzels heel makkelijk iets extra’s mee. Het logo van je klant als het gaat om een grote oplage. Of het portret van een opdrachtgever als je een uniek exemplaar maakt. Want ook dat is mogelijk met lasertechniek. Zelf bepalen hoe groot je oplage wordt. Ultieme flexibiliteit in materiaal, vorm en volume!

Een totaaltraject in eigen hand

Van ontwerpen tot uitvoeren en wie weet zelfs het maken van de verpakking voor je puzzels. Het complete proces heb je met een lasermachine in eigen hand, want je hoeft niets meer uit te besteden. Als je een beetje creatief bent, maakt je hoofd nu vast overuren door alle mogelijkheden die je daarmee onder handbereik hebt!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: