The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Real Talk: ‘Op deze bijzondere wijze kwam ik door mijn donkere dagen heen’

2 Mins read

Gedurende mijn worstelingen met een moeilijke periode in mijn leven, die ik ook wel de Black Dog noem, was het vreselijk lastig om mijn eigen motivatie en drive te vinden. Op de momenten dat ik deze dan gevonden had leek het vrijwel onmogelijk om die dan ook vast te houden…

Nu had ik al een tijdje een GoPro-camera, maar het leek nagenoeg ondoenbaar om Youtube-waardige filmpjes te recreëren of te monteren voor eigen gebruik. Kijkend naar eindproducten van anderen zorgde er uiteindelijk niet voor dat ik zelf wist hoe het moest…

Monotone stemmen van mensen die uitleg gaven over het product wekten irritatie op en waar de ene te snel ging, was de andere te langzaam tijdens de belichting van hun werkwijze. Het vinden van een middenmoot leek niet te doen wat meestal resulteerde in urenlang hersenloos gescrol zonder enig resultaat of dan ook maar iets wijzer te zijn geworden. Mijn opnames bleven bibberende camera-beelden, ik had telkens weer de verkeerde instellingen staan en had het gevoel niet alles uit mijn GoPro te halen wat erin zat.

Eindelijk iets gevonden

Uiteindelijk kwam er op mijn homepagina van YouTube een video langs van Mic Bergsma. Zonder hoop klikte ik er op terwijl de verwachting was dat het wederom tijdverspilling zou zijn. Niets bleek minder waar! Wat een geweldige indruk en feelgood kreeg ik van deze man.

Hij was helder in zijn uitleg. Duidelijk. Niet te langzaam en presenteerde het ultra-prettig. Geen lange verhalen en al snel wist ik waarom hij weinig zou vertellen. Hij is namelijk doof. Dat maakt dat de manier waarop hij zijn methodes aan de man brengt extra fijn voor diegene die visueel zijn ingesteld. Helder en in hapklare brokken doet hij zijn werkwijze uit de doeken waardoor je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden.

Zie onderaan dit artikel enkele video’s van Mic in actie!

Zoek iets dat je door de donkere dagen helpt

Nu ik eindelijk beter gebruik kon maken van mijn apparatuur werden de beelden die ik schoot een stuk vriendelijker om naar te kijken. Het gaf me drive, motivatie en inspiratie. Het (her)vinden van dit doel hield me op de been. Het zorgde ervoor dat ik vooruit kon. Houvast had. Maar het belangrijkste is wel dat ik weer connectie kon maken met mijn omgeving. Een reden vond om weer ergens bij te zijn en deel uit te maken van gebeurtenissen door deze vast te leggen zodat iedereen er later nog eens van kon nagenieten.

Mooi dat zo’n ontdekking van iets simpels als een tof Youtube-kanaal je weer kan doen realiseren dat het leven niet alleen maar donker kan zijn. Bedankt Mic!


De video’s van held Mic Bergsma

Zoals ik al eerder schreef, wist Mic mij door zijn video’s mij door wat donkere dagen te slepen. Hieronder enkele van zijn video’s die mij destijds op wisten te vrolijken.


Mic GoPro tips: ‘Welke settings passen het beste bij mij?’

En de lijst van tips van Mic is nog vele malen langer. Bekijk o.a. deel 1 hier.


Hoe zit het met jouw Black Dog?

Op de redactie zijn we geen vreemde voor downs in het leven. We willen graag het stigma doorbreken door hier openlijk over te praten, we weten dat nagenoeg iedereen wel eens een donkere periode heeft doorstaan of nu doorstaat, dus vinden dat hier geen taboe meer op mag heersen. Neem gerust contact met ons op voor een open gesprek (info@mnlk.nl). Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen!

Verwacht meer ‘Real Talk‘-artikelen van onze redacteuren in de nabije toekomst. Mocht je zelf een soortgelijk verhaal willen delen op MNLK, mail ons!

Related posts
Mind & Soul #MNLK

16x motiverende quotes en uitspraken

1 Mins read
Een quote of een uitspraak kan jou inspireren, je leven veranderen en tot succes leiden. Bijvoorbeeld om te beginnen met sporten, of…
More #MNLK

Deze 19 quotes en uitspraken geven jou de motivatie naar succes!

1 Mins read
Wat is succes? Wanneer heb je het gemaakt? Is falen goed of slecht? Al deze vragen worden beantwoord in 27 quotes en…
Mind & Soul #MNLK

Slaat de verveling momenteel toe? Tips om verveling tegen te gaan!

2 Mins read
Niets is zo vervelend als verveeld zijn. Op regenachtige dagen is de kans op verveling nog groter. Wat te doen? Zorg dat…