The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Recept: mijn eigen krachtige ‘Havermout Kanon’

1 Mins read

Mijn voormalig ‘Breakfast of Champions‘ is verslagen door een nieuwkomer in mijn dieet; havermout! Dit wonderbaarlijke papje heeft zoveel pluspunten dat Bright Side er een video van 10 minuten aan wijdde. Ik deel dan ook graag mijn eigen persoonlijke havermout-combi die je beslist eens moet proberen!

Klaar met die vunzige croissantjes, suikerige sapjes en vette vleesbeleg op je witte boterhammen? Regelmatig last van je buik en schommelingen in je energie? Probeer dan graag eens havermout uit!


Recept: Havermout Kanon

80 gram havermout
150 ml Amandelmelk
20 gram pindakaas
10 gram muesli
1 kiwi
1 scoop vanilla eiwitshake


Hoe maak je het klaar?

Je gooit de havermout in een pannetje met wat melk, water of amandelmelk. Even roeren, wachten tot het solide wordt en gooi er wat speculaaskruiden overheen. Gooi in een kommetje een scoop eiwitshake, een dikke lepel pindakaas, een kiwi en wat muesli erbij. Gooi de havermout erbij en enjoy!

Je kan allerlei lekkere combi’s maken door bijvoorbeeld amandelen toe te voegen, wellicht een banaan, of juist andere smaken van eiwitshakes.

Het eindresultaat ziet er wellicht niet uit als een maaltijd uit een Michelin-ster restaurant, maar dat boeit ook niet. Het is gelukkig wel verrukkelijk! Het gaat hier om kwalitatieve voeding die je vult, die je sterker maakt, die je een beter man maakt.

Eet smakelijk!

De Macro’s van het Havermout Kanon

Wat betreft de macro’s (koolhydraten, eiwitten, vetten) is deze combi een topper. Het Havermout Kanon zit bomvol vezels (door de havermout en de kiwi), er zitten eiwitten in door de eiwitshake en de pindakaas, en goede vetten in de vorm van de pindakaas. Een ideaal lekker en vullend ontbijt, al zeg ik het zelf.

Macro’s

Koolhydraten: 68 gram
Eiwitten: 40 gram
Vetten: 19 gram

Totale calorieën: 654 kcal

Zie ook mijn MyFitnessPal berekening van het Havermout Kanon;

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe ziet het dieet van een bodybuilder eruit?

2 Mins read
Zoals we inmiddels weten is bodybuilden een lifestyle waarbij voeding van groot belang is. Om spiermassa op te bouwen moet je je…
Drinks & Food #MNLK

Daarom is havermout gezond

1 Mins read
Havermout wordt meestal gegeten als pap of ontbijtgranen. Het is ook een gezond ingrediënt in veel bakkerijproducten. Havermout is gezond vanwege de…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Vanavond aan de aardappels? Maar hoelang moeten ze koken?

1 Mins read
Of je nu aardappels kookt voor een salade, als een bijgerecht met lookboter of voor met een lekker stukje vlees, je wil…