The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Redenen om planten in huis te halen

1 Mins read

Wanneer je als man je huiskamer gaat inrichten dan denk je als eerste aan een mooie bank, een salontafel en een plek waar de tv moet komen. Daarna wordt er gedacht aan de rest van de inrichting, maar denk je dan ook aan planten? Planten in je huis zorgen niet alleen voor gezelligheid, ze maken je leefomgeving ook nog gezonder!

Planten zijn goed in huis

Planten produceren zuurstof

Planten zetten kooldioxide om in zuurstof. Op zo’n manier voorzien ze jou van voldoende lucht om te ademen.

Hou jezelf gefocust door een plant

Uit onderzoek blijkt dat een plant je kan helpen om geconcentreerd te blijven. Dat is handig op de werkvloer, maar natuurlijk ook in huis, bijvoorbeeld tijdens het gamen!

Planten houden je gezond

Planten zorgen voor een gezonde klimaat in je woonkamer, of waar je de plant ook neerzet. Een plant bevochtigd op natuurlijke wijze de lucht. Dit is handig tijdens de winter wanneer de lucht in je huis droog wordt door de verwarming.

Planten zuiveren de lucht

Planten zorgen niet alleen voor zuurstof, ze maken ook nog de lucht schoon in een ruimte. NASA maakt zelfs gebruik van zuiverende planten om gifstoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia uit de lucht te halen. Bepaalde planten kunnen deze giftige stoffen omzetten in schone lucht!

Planten maken je gelukkiger

Zorgen voor een plant, en deze ook nog in leven houden kan je voldoening geven. Bovendien is een mens over het algemeen gelukkiger in de natuurlijke omgeving. Door middel van planten kun je de natuur een beetje in huis halen.

Planten verlagen je bloeddruk

Het blijkt dat patiënten sneller herstellen van een operatie wanneer ze planten in hun kamer hadden. Bovendien hadden deze patiënten een lagere bloeddruk. Dit blijkt uit onderzoek van Kansas State University.

Planten zorgen voor een betere nachtrust

Met een plant in je slaapkamer slaap je beter! Dit komt natuurlijk door de zuurstof die de plant uitstoot, maar ook door de geur van sommige planten zoals bijvoorbeeld een lavendelplant.

Leestip -> Exotische kamerplanten voor in huis
Leestip -> De meest bijzondere plekken op aarde