More #MNLK

Redenen waarom jij een waterbed wil hebben

2 Mins read

Heb je al eens overwogen om een waterbed aan te schaffen? Veel mensen kiezen tegenwoordig direct voor een boxspring bed, terwijl een waterbed minstens zoveel voordelen heeft. In dit artikel lees je 6 belangrijke redenen waarom je juist op een waterbed zou willen slapen.

  1. Geen last van drukpunten

Een van de grootste voordelen is dat een watermatras de vormen van je lichaam volgt. Het waterbed zal zich moeiteloos op jouw gewicht en slaaphouding aanpassen, waardoor je geen last hebt van drukpunten. Zo kun je optimaal genieten van een heerlijke nachtrust. Het is bovendien erg comfortabel bij spierpijn na het sporten en bij klachten zoals rugpijn.

  1. Erg hygiënisch bed

Een waterbed is super hygiënisch. Door de gesloten opbouw van het watermatras kan stof, vuil en vocht niet in het matras trekken. Je maakt het bed gemakkelijk schoon en zal minder last hebben van allergieën zoals huisstofmijtallergie.

  1. Goede investering voor lange termijn

Een waterbed van hoge kwaliteit gaat veel langer mee dan een standaard matras. Door deze lange levensduur is het dus een slimme investering voor nu en de toekomst. Om het watermatras nog langer in topconditie te houden, is het wel belangrijk om het goed te onderhouden. Maak het matras daarom schoon met een speciale vinylreiniger en voeg twee keer per jaar waterbedconditioner toe aan het water.

  1. Verstelbaar in temperatuur

Je kunt de temperatuur van een waterbed gemakkelijk zelf regelen. In de winter geniet je dus van een heerlijk warm bed en in de zomer zet je de temperatuur juist wat lager voor verkoeling.

  1. Stabilisatiegraad aanpassen naar wens

Bij de aanschaf van een waterbed heb je de keuze uit verschillende stabilisaties. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe sneller het water stil komt te liggen. De deining wordt snel gedempt en het lichaam wordt beter ondersteund. Wanneer je het gevoel van slapen op water juist extra wil benadrukken, kies je voor een lagere stabilisatiegraad.

  1. Waterbed zelf samenstellen

Je kunt een waterbed samenstellen aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Kies niet alleen de gewenste stabilisatiegraad, maar bepaal ook het design en systeem. Past een waterbed met mono systeem of een duo systeem beter bij jouw wensen? Bij een mono systeem heeft het waterbed één groot matras, bij een duo systeem bestaat het juist uit twee losse watermatrassen. Het voordeel van een duo waterbed is dat je beide matrassen los van elkaar kunt aanpassen. Dit is erg handig als jouw partner andere voorkeuren heeft wat betreft temperatuur en de stabilisatiegraad.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen