The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Reizen door Thailand is een ervaring die we niet snel meer vergeten

2 Mins read

Het is niet voor niets het land van de glimlach. In dit prachtige land vol natuur, tempels en schoonheid maak je kennis met een nieuwe wereld. Iedere reis begint vaak in de hoofdstad Bangkok. Het is in het begin wennen aan de drukte, maar al snel raak je gefascineerd door de hoofdstad. Liefhebbers van Thais eten kunnen hier echt genieten en de lekkerste gerechten proeven bij voedselstalletjes. Verschillende excursies zijn te maken tijdens een bezoek aan de hoofdstad:

  • Dinercruise over de Chao Pai rivier
  • Bezoek de drijvende markt
  • Fietstocht door Bangkok
  • Het koninklijk paleis en de Emerald Boedha

Boten

Reizen door Thailand naar het noorden

Het noorden van Thailand is vooral een favoriet bij liefhebbers van de natuur en tempels. Een geliefde plek om te bezoeken is Chiang Mai. Maak een excursie door de jungle onder begeleiding van een gids. Of ga terug in de tijd naar het rijke verleden van Chiang Mai. Bekijk de koninklijke begraafplaats of bezoek één van de meest heilige tempels van Thailand: Wat Phrathat Doi Suthep.

Eén van de populairste excursies in het noorden is het Elephant Nature Park. Door een bezoek te brengen aan het park help je mee om bedreigde olifanten te redden. De dieren in het park leven in hun natuurlijke omgeving. Tijdens een rondleiding mag je de olifanten zelf voeren en zie je ze spelen in het water.

Bangkok Thailand

Unieke strandvakantie als einde van je rondreis

Reizen door Thailand kunnen afgesloten worden met een heerlijke strandvakantie. Een van de populairste plekken om te verblijven is Koh Talu. Vanuit hier kan je eventueel met een boot naar het Talu Island gaan. In dit heldere water liggen de mooiste koraalriffen en kan je genieten van een prachtige snorkeltocht. Je ziet hier unieke vissen rondzwemmen, terwijl je geniet van het uitzicht op de koralen. Na alle drukte van je reis kan je op een unieke manier ontspannen in de zee.

Backpacken

Met backpacken wordt bedoelt dat je met een beperkt aantal spullen op reis gaat. Je gaat dus zeker niet voor de luxe hotels en restaurants. Het gaat erom dat je wat van de wereld ziet. Ook is het proeven van verschillende culturen hier van belang. Backpacken in Thailand is een erg verstandige keuze als je het ooit een keer wil doen. Het koninkrijk heeft erg veel verschillende bezichtigingen. Dan gaat het met name om het midden van Thailand en de eilanden in het zuiden. De kusten zijn minder leuk om te bezoeken maar zeker wel de moeite waard. Er is een heerlijk tropisch klimaat waar je ultiem kunt genieten van de zon.

Even langs het witte strand gaan om een duik te nemen in de warme blauwe zee is dus zeker geen slecht idee. Het enige jammere van de kusten is dat ze erg bebouwd zijn. Het uitzicht is in de meeste gevallen verpest met grote hotels en gebouwen. Dieper het koninkrijk induiken is dus een verstandige keuzen voor de echte backpackers. Hier zal je veel meekrijgen van de Thaise cultuur. De mensen zijn erg aardig en gastvrij.

Backpacken Thailand

Stoppen in verschillende dorpjes om kennis met hen te maken is daarom erg leuk. In veel gevallen kun je ook een hapje mee eten. Niet te ontbreken tijdens het backpacken in Thailand zijn de mooie natuurgebieden. Er zijn erg mooie landschappen die sterk variëren. Vooral de beboste gebieden zijn erg aantrekkelijk. De mooiste bossen van Thailand zal je in het noorden vinden.

Indien je van plan bent om te gaan reizen vanaf Schiphol dan kan je een pcr test Amsterdam doen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Koh Samui is één van de populairste vakantie eilanden van Thailand
Leestip -> 5x populaire vakantiebestemmingen, waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Related posts
Relax & Travel #MNLK

De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben

1 Mins read
De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben. De brug ligt…
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Thailand in Zuidoost-Azie

1 Mins read
Thailand is een groot en mooi koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. Het wel bekende koninkrijk staat bekend om veel aantrekkelijke punten. Het is…
Relax & Travel #MNLK

Ko Chang is een tropisch eiland gelegen voor de kust van Cambodja

1 Mins read
Het eiland wordt ook het olifanteneiland genoemd. Vroeger was dit eiland vooral geliefd onder de backpackers omdat het zo moeilijk bereikbaar was…