The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Relatief inkomen: Ben jij wel zo welvarend als je denkt dat je bent?

1 Mins read

Is het mogelijk dat iemand die keihard werkt en ontzettend veel verdient, alsnog minder overhoudt qua geld en vrije tijd onder aan de streep dan iemand die veel minder werkt en minder verdient? Maak kennis met het concept van relatief inkomen.

Clark Kegley van het Youtube-kanaal Refusing to Settle (aanrader!) vertelt op enthousiaste wijze hoe het zit met het perspectief van relatief inkomen. Zou jij die hardwerkende John willen zijn die een 150k per jaar verdient, veel kosten heeft en veel uren op werk is? Of juist levensgenieter en digitale nomade Brian die op Bali leeft met 30k inkomen?

Eigen voorbeeld

Ik, beheer zelfstandig twee online magazines vanuit mijn awesome kantoor aan huis. Ik bepaal mijn eigen uren, heb geen reistijden, heb héél weinig kosten, heb godzijdank geen tijdverslindende vergaderingen, heb geen baas die me aan mijn kop zeurt of personeel dat constant aandacht nodig heeft, kan sporten wanneer ik wil, kan in principe alles doen wat ik wil en wanneer ik dat wil, 90% van de tijd werk ik aan iets wat ik interessant vindt (de andere 10% is suf papierwerk doen) en verdien ook nog eens meer dan prima.

Het is dan wel geen vetpot, het is niet dat ik hiermee een nieuwe Range Rover zal rijden of een huis van 5 ton zal kunnen kopen, maar ik leef wel extreem prettig (lees: oprecht gelukkig). Wellicht zou ik met een andere business of baan het dubbele kunnen verdienen, maar heb ik dan wel zo’n prettige werkomgeving, de vrijheid en de daarbij behorende lifestyle en dezelfde aantal uren op kantoor als nu? Ik weet wel zeker van niet. En is al die stress die paar euro’s meer wel waard? Heb je überhaupt wel tijd (en energie!) over om te genieten van die extra centen?

Geloof me, het leven als digitale muiter is zo slecht nog niet 😉

Related posts
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…
More #MNLK

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo?

1 Mins read
Of je nu een voetbalfan bent of niet, iedereen kent zijn naam. Omdat hij zo succesvol is. Zowel in zijn sport als…
Cars & Tech #MNLK

Het gemak van een Tikkie

2 Mins read
Tikkie is een initiatief van de ABN AMRO bank. Het is een betaalapp waarmee je een betaalverzoek kunt versturen aan anderen. Dit…