The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Reptielenzoo Iguana is een opvang voor allerlei reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld

2 Mins read

Het doel van Reptielenzoo Iguana is om zo veel mogelijk dieren terug de vrije natuur in te brengen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Sommige dieren zijn namelijk gehandicapt of kunnen om een andere reden niet meer in de vrije natuur overleven. Deze dieren blijven daarom in de Reptielenzoo, en zijn daar door jou te bewonderen in een bijzondere tentoonstelling. Zo vind je er allerlei grote en kleine reptielen, amfibieën en insecten zoals kikkers, slangen, vogelspinnen, krokodilachtigen en schildpadden. Daarnaast vind je er een heuse babykamer, waarin de eieren van al deze dieren uitgebroed worden. In de subtropische serre bevinden zich ruim 500 dieren, en Reptielenzoo Iguana is daarmee de grootste overdekte reptielenzoo van heel Europa. Met een bezoekje aan de reptielenzoo help je bovendien het opvangcentrum om de verzorging van de dieren te bekostigen. De opbrengt van de entreetickets en donaties gaan namelijk rechtstreeks naar de dieren. Hiermee is een bezoekje aan Reptielenzoo Iguana niet alleen leuk en leerzaam voor het hele gezin, maar steun je er ook nog eens een goed doel mee!

Met korting naar Reptielenzoo Iguana?

Kinderen tot en met 3 jaar betalen geen entree bij Reptielenzoo Iguana. Vanaf 3 tot en met 11 jaar betalen kinderen €8,00 per persoon. Vanaf 12 jaar bedraagt de entree €9,50 persoon. Mensen vanaf 65 jaar krijgen korting, en betalen €8,00 per persoon. Ook voor groepen gelden speciale kortingen. Bezoek je de Reptielenzoo met 10 tot en met 25 personen dan is de entree €8,00 per persoon. Kom je met meer dan 25 personen? Dan kosten de entreetickets slechts €7,00 per persoon. Daarnaast kun je korting krijgen als je je gezinstickets online via de website van de Reptielenzoo Iguana koopt. In dat geval betaal je voor 2 kinderen tot en met 11 jaar en 2 volwassen €30,00.

Door je gezinsticket dus alvast vooraf te kopen, kun je €5,00 korting krijgen. Ben je op zoek naar nog meer kortingen? Houd dan vooral de verschillende aanbieders van tickets voor dagjes uit in de gaten. Online kun je soms hoge kortingen scoren op de entreetickets van Reptielenzoo Iguana.

Adres en openingstijden

Reptielenzoo Iguana bevindt zich midden in het centrum van Vlissingen, in de provincie Zeeland. Hierdoor kun je een bezoek aan de reptielenzoo goed combineren met bijvoorbeeld een mooie wandeling over de boulevard. Het adres van de reptielenzoo is: Bellamypark 13-37, 4381 CH te Vlissingen. Via Utrecht bereik je de reptielenzoo in een kleine 2 uur. Je kunt een route uitstippelen via de A27 en/of A58. Met het openbaar vervoer doe je er vanuit Utrecht ruim 3 uur over. Je kunt de trein naar Vlissingen nemen (met een overstap in Rotterdam), en vanuit daar de bus richting het centrum van Vlissingen. Na een korte wandeling van zo’n 5 minuten zul je de reptielenzoo bereiken.

Reptielenzoo Iguana is van juni tot oktober op dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Op zondag en maandag is de reptielenzoo geopend van 13.00 tot 17.30 uur. Van oktober tot juni is de reptielenzoo alleen ’s middags van 13.00 tot 17.30 uur geopend.

Voor actuele openingstijden verwijzen wij je naar de website.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ben je ook zo dol op mooie planten en dieren? Dan kun je je hart ophalen in de Orchideeën Hoeve