The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

De Rolex GMT-Master II “Batman”

1 Mins read

De Rolex GMT-Master is een Rolex horloge dat is ontworpen om twee verschillende tijdzones tegelijkertijd te tonen. De Rolex GMT-Master werd in 1955 geïntroduceerd en was ontwikkeld als navigatie voor professionals die reisden over de hele wereld. De Rolex GMT II is de opvolger van dit model. Wat maakt dit horloge zo waardevol en bijzonder en wat zijn de kleuren van het “Batman” model?

Geliefd navigatie-instrument

De Rolex GMT-Master II verscheen in 1982. In tegenstelling tot zijn voorganger is dit model voor een eenvoudigere bediening voorzien van een nieuw uurwerk. Dit model is zeer geliefd geworden onder een groot publiek van wereldreizigers.

Het ontwerp van de Rolex GMT-Master II “Batman”

Het horloge is gemaakt van hightech keramiek. De Rolex GMT-Master II is te herkennen aan de befaamde tweekleurige bezel. Deze draaibare bezel is voorzien van een Cerachrom-ring met 24-uur aanduiding. Deze ring is gemaakt van extreem harde keramiek dat kan worden geproduceerd dankzij een uniek door Rolex ontwikkeld en baanbrekend proces. De ring is tweekleurig en verdeeld in twee helften. Rood is voor de uren van de dag en blauw voor de uren in de nacht.

De strakke scheiding tussen de kleuren is het resultaat van precisie tijdens de verschillende fases van het kleurproces. De Cerachrom-ring is zo goed als krasbestendig en heeft corrosiewerende eigenschappen. Daardoor houdt de ring zijn heldere kleuren. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar van de Rolex GMT- Master II. Zo verscheen er in 2019 voor het eerst een 18kt witgouden variant met een meteorieten wijzerplaat.

Het Batman model heeft echter andere kleuren, de bezel bevat de kleur blauw en zwart (zie hieronder).

Rolex Batman

Portal Satova / Shutterstock.com

Een investering doen in de Rolex GMT-Master II “Batman”?

Rolex behoort tot de duurste horlogemerken ter wereld. Je koopt een Rolex niet zomaar. Een horloge van dit bekende horlogemerk kost je duizenden euro’s, maar het is een investering voor het leven. Je hebt er hard voor moeten werken. Een Rolex koop je met trots na het bereiken van succes en carrière.

Overweeg je om de GMT-Master II aan te schaffen? Ga dan naar een officiële Rolex-retailer. Zij hebben de vakkennis en technische expertise en kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Bekijk deze unboxing video:

Feedback voor de redactie: info@mnlk.nl

Related posts
Business & Luxury #MNLK

De Rolex GMT-Master II "Pepsi"

2 Mins read
In 1955 bracht Rolex de eerste horloge op de markt met een rood-blauwe wijzerplaat met een 24 uur weergave. Deze horloge kreeg…