The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Rolstoelbusje of aangepaste rolstoelauto

2 Mins read

In onze wereld is mobiliteit een zeer belangrijk ding. Of het nu gaat om het reizen naar je werk, naar de bakker op de hoek, of om een kop koffie te gaan drinken bij een vriendin in het centrum. Sommige doen dit met de fiets en anderen prefereren de auto of het openbaar vervoer. Maar als je gebonden bent aan een rolstoel, is die keuze helemaal niet zo evident. Gelukkig hebben we daar als maatschappij een hele hoop oplossingen voor verzonnen. Denk aan de rolstoelvriendelijke gebouwen, het rolstoelvriendelijke openbaar vervoer, maar ook de gemakken van een aangepaste rolstoelauto.

De voordelen van een aangepaste rolstoelauto

Een aangepaste rolstoelauto is een auto waarin de achterste banken zijn vrijgemaakt voor het inrijden van een rolstoel. Hierdoor hoeft iemand niet uit zijn of haar rolstoel te worden getild en in de passagiersstoel te worden gezet. Je rijdt de rolstoel gemakkelijk achterin de auto en dat is het. De achterzijde van de auto wordt voorzien van een handige ramp, waardoor je de rolstoel gemakkelijk in de auto kunt rijden.

Een aangepaste rolstoelauto kent verschillende vormen en maten. Het kan gaan om een rolstoelbusje, of een auto. In de meeste gevallen wordt de achterklep gebruikt als rolstoelvriendelijke toegang, maar dit kan ook de zijdeur zijn, afhankelijk van de grootte en hoogte van de auto of bus.

Waar kun je een aangepaste rolstoelauto kopen?

Een aangepaste rolstoelauto kan op maat worden gemaakt bij een specialist, of kant en klaar worden gekocht bij een dealer. Een voordeel van de komst van het web is dat je online al kunt kijken naar de verschillende aanbieders van de aangepaste rolstoelauto. Daardoor krijg je al een beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Ook kun je direct checken of je wellicht in aanmerking komt voor een bijdrage van de lokale of nationale overheden. Een rolstoelauto kan enorm veel verlichting geven, omdat het een hele hoop werk wegneemt. Het is daarbij ook een aankoop die je graag lang mee wilt laten gaan. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende voor- en nadelen. Denk hierbij aan de grootte van de auto, maar ook hoe deze eruit ziet.

Eigen auto aanpassen tot rolstoelauto

Het is ook mogelijk om je eigen auto om te laten bouwen tot een rolstoelvriendelijke auto. Echter komt niet elke auto hiervoor in aanmerking. Auto’s zoals de Renault Kangoo, of de Citroën Berlingo zijn ideale auto’s om rolstoelvriendelijk te maken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Alles over de elektrische fiets