The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Schotland roept meteen beelden op van Highland games, mannen in kilt, heerlijke Whisky en een ontembare natuur

2 Mins read

Geen wonder dan ook dat Schotland enorm populair is bij vakantiegangers en steeds een populariteit blijft toenemen. Een mooie route door het unieke Schotland is dan ook een belevenis die je slechts enkele keren in het leven mee zult maken. Van plan om richting Schotland te trekken maar nog niet echt een idee welke route te volgen? Dan hebben we wel een suggestie!

Wat zou een goede route door Schotland kunnen zijn?

De aankomst

Schotland ga je zo goed als altijd via het zuiden van het land binnenkomen. Als je de ferry neemt kom je vanuit Newcastle het land in en neem je het vliegveld zal dat waarschijnlijk in Edinburgh zijn. Neem dan ook gelijk de tijd om het zuiden van het land te verkennen. Hier zal je nog heel wat overblijfselen uit de Romeinse tijd terugvinden en Edinburgh is een prachtige stad.

De Highlands in

Laten we eerlijk zijn: in Schotland draait alles toch gewoon om de Highlands? Trek dan ook vanuit het zuiden de Highlands in en je zult merken dat het terrein gradueel minder begaanbaar wordt en ook de lokale bevolking in steeds minder grote getale aanwezig is.

De Ben Nevis

De hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk is een must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Vergeet vooral ook geen bezoek aan Fort William aan de voet ervan te brengen!

Isle of Skye

Een prachtig eiland vol met boeiende vergezichten en een indrukwekkend kasteel? Wat wil je nog meer?

Loch Ness

In het centrum van het de Highlands kan je Loch Ness terugvinden. Dit is een leuke stopplaats op je weg richting het noorden en een mythische plek waar je alleen al moet geweest zijn om te kunnen vertellen dat je er geweest bent.

Aberdeen

De regio van Aberdeen is een regio waar de producten van Whisky welig tieren. Neem hier dan gerust ook eens polshoogte van de kwaliteit ervan!

Schotland is een land dat veel mogelijkheden biedt en tal van routes kent om het te ontdekken. Het enige wat zeker is op elke route? Dat het enkele van de beste dagen van je leven zullen zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Als je echt een keer een andere wereld wilt betreden en je wilt laten verbazen door wonderen (die in dit land dus echt bestaan!) mag een bezoek aan IJsland niet aan je bucket lijst ontbreken

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met de verschillende eilanden van Schotland

1 Mins read
Wanneer het over Schotland gaat vallen de meeste mensen altijd terug op dezelfde zaken: de Highlands, de Lochs en heel soms smijten…
Relax & Travel #MNLK

Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands

1 Mins read
De Schotse hooglanden zijn dan ook de grote publiekstrekker van het land. Daarbij moet gezegd worden dat Schotland echt nog wel heel…
Relax & Travel #MNLK

Glasgow: kunst, cultuur en winkelen

1 Mins read
Glasgow is de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste stad in Groot Brittannië. Als je van cultuur en…