The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Rovaniemi is een plek in Finland, en volgens sommigen ook wel de woonplaats van de kerstman

1 Mins read

Alles is er winterachtig en sprookjesachtig wit in Rovaniemi. Een bijzondere plek om dus een keer heen te gaan. Zorg wel dat je goed voorbereid bent.

Tips om wellicht wat goedkoper naar Rovaniemi te gaan

  1. Wacht niet te lang met boeken
    Rovaniemi is enorm populair onder toeristen. Hak dus meteen de knoop door en wacht niet te lang met boeken. De kans dat een excursie in prijs daalt is vrij klein, de kans dat deze snel vol zal zitten des te groter. Bij hotels kan het zelfs zo zijn dat de prijs per dag met tientallen euro’s stijgt. Wacht dus niet te lang en boek snel.
  2. Vergelijk excursies
    Waarschijnlijk zijn er tientallen bedrijven die precies dezelfde excursie aanbieden. Waar vraag is, is eenmaal aanbod. Wees dus slim en vergelijk de verschillende aanbieders.
  3. Kies voor het openbaar vervoer
    Rovaniemi kent uitstekend openbaar vervoer. Zowel van en naar de luchthaven als naar Santa Claus Village. Een ticket is zo’n vier euro, veel goedkoper dan de taxi dus.

Lapland

Wat te doen in Rovaniemi?

Aurora Borealis. Huh? Wat! Dit is ook wel de naam voor -wat bekender is bij de meeste mensen- het Noorderlicht. Iets wat je zeker niet gemist moet hebben. Je hebt de grootste kans om dit natuurwonder te aanschouwen als er geen mist of wolken zijn.

Santa Claus Village. De woonplaats van de kerstman! Echt een aanrader dus ook om hier met het gezin heen te gaan. Het is uiteraard wel erg commercieel, je moet tientallen euro’s neerleggen voor een foto met de kerstman. Ach ja, je ziet hem natuurlijk ook niet iedere dag.

Ritjes met een rendier. Natuurlijk niet zo avontuurlijk als ritjes met de husky, maar alsnog een aanrader. Goed te doen met kleine kinderen. Je kunt heerlijk wegdromen met al dat natuurschoon van het prachtige Finland om je heen.

Ga dus zeker snel een keer naar Rovaniemi!

Leestip -> Een bijzonder natuurverschijnsel is het zeker: Het noorderlicht
Leestip -> Ontdek Fins Lapland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Fins Lapland

2 Mins read
Lapland is een van de schaarse gebieden op de aarde waar de invloeden van de mens tot een minimum beperkt zijn en…
More #MNLK

Een bijzonder natuurverschijnsel is het zeker: Het noorderlicht

1 Mins read
Iedereen heeft wel eens gehoord van het noorderlicht. Het is een prachtige gekleurde gloed aan de nachtelijke hemel. Het licht is vaak…