The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

RTL Z zoekt uit: ‘Hoeveel geld heb je nodig om rustig te kunnen leven?’

1 Mins read

Hoeveel geld moet je in beleggingen en investeringen hebben om daar 2500 euro per maand netto uit te kunnen halen? En hoeveel moet je bezitten als je 5000 netto per maand wil besteden?

RTL Z zocht het uit!

Wat wil je nou echt?

Het is de grote hamvraag voor velen en met name voor mij de laatste jaren: wat wil ik nou echt en hoe kom ik aan genoeg cashflow om mijn doelen te realiseren? De ene persoon wil graag een groot gezin, een groot huis, een brave burgerlijke leefomgeving en een langdurige carrière bij een firma en de ander ambieert wellicht het tegenovergestelde.

Wat ik eigenlijk écht wil is vrijheid, flexibiliteit en héél véél reizen. Het liefst ga ik de wereld nonstop rond, gewapend met mijn fotocamera, drone met vette drone accessories en backpack, en dan de meest prachtige beelden schieten van onze prachtige planeet en zijn vele inwoners. Dat is wat ik eigenlijk wil, maar zoals we ongetwijfeld allemaal weten kost reizen best veel geld. Je bent zo 100 euro per dag kwijt met je hotel, vervoer, vluchten, eten en drinken, wat tickets, her en der vermaak en natuurlijk de onvoorziene kosten. Het kost wat om je dromen uit te laten komen, helaas…

En hoeveel geld is daarvoor nodig?

Dat ik weet wat ik écht wil is natuurlijk mooi meegenomen. Het ‘probleem’ is nu echter cashflow. Hoe zorg ik ervoor dat ik bijna tot niet hoef te werken zodat ik de wereld kan afreizen? Hoeveel geld heb ik dan exact nodig? Met welk bedrag hoef je nooit meer een dag van je leven te werken?

Op deze vragen geeft de onderstaande video van RTL Z antwoord. Spoiler: het is beslist geen 50 miljoen en ook zeker geen 5 miljoen.

Nederland telt meer miljonairs. Leuk voor hen, maar hoeveel heb jij nodig om rustig te kunnen leven? Peter van Zadelhoff maakt twee begrotingen: eentje om elke maand 5.000 euro netto op te kunnen maken. En eentje voor meer zuinige types: 2.500 euro netto.

Related posts
More #MNLK

Nooit meer vermoeide benen na een lange dag werken?

2 Mins read
Dat kan! Hoe heerlijk is het om de hele dag door fitte benen te hebben? Geen vermoeide, onrustige benen, dikke enkels, spataderen…
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…
More #MNLK

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo?

1 Mins read
Of je nu een voetbalfan bent of niet, iedereen kent zijn naam. Omdat hij zo succesvol is. Zowel in zijn sport als…