The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Salt Bae: steak met rock ‘n roll gehalte!

1 Mins read

Nusret Gökçe is de Turkse slager en chef die met één filmpje op Youtube op slag een hype werd. Ook wel bekend als Salt Bae en zijn Nusr-Et restaurants in Miami, Dubai, Istanbul en Antalya. Het is zelfs mogelijk om een 25k gouden steak te nuttigen…

Vleesimperium Nusr-Et

Deze Turkse chef wordt alom geprezen om zijn Koerdische kookkunsten. De chef deed reeds op jonge leeftijd ervaring op bij de lokale slager. Maar Gökçe wou meer. Hij trok de wereld rond om gratis als chef te werken. Japan, Argentinië en New York maakten van hem de meester op het gebied van vleeskok. In 2010 keerde Gökçe huiswaarts om er zijn eerste restaurant te openen. Al snel volgden Dubai, New York, Miami en tal van andere steden. Gökçe bouwde een waar vleesimperium uit.

Virale flamboyantie

In 2017 besluit Gökçe een filmpje te uploaden op Youtube, waarop hij op geheel eigen wijze een stuk vlees voorziet van zout. Na 48 uur was de video reeds meer dan 2,4 miljoen keer bekeken. De bijnaam ‘Salt Bae’ werd in het leven geroepen en Gökçe was in een oogopslag wereldberoemd.

Nusret Gökçe

(Bron: Denis Makarenko / Shutterstock.com)

Steak van goud

Toch is het niet enkel de flamboyante, mysterieuze houding van Gökçe die geprezen wordt. Zijn kookkunsten zijn van topniveau en ook de sterren weten hun weg naar zijn restaurants te vinden. Gökçe is dan ook vol passie met zijn vak bezig. Hij zoekt zelf de beste koeien uit en kent de vleesindustrie door en door. Zijn perfect gebakken stukjes vlees worden enkel voorzien van de meest verfijnde kruiden. Om het geheel nog een extra touch te geven, serveert Salt Bae met plezier de ‘Golden Tomahawk‘, een stukje ‘goud vlees’. Dit excellente stukje wagyu ribeye omhult Salt Bae in 24 karaat goudblad. Loopt het water je al in de mond? Omgerekend tel je maar liefst 308€ neer voor de ‘Golden Tomahawk’.

Leestip -> Duurste hamburger ter wereld

Related posts
Business & Luxury #MNLK

De 24k Golden Steak t.w.v. $10.000 (zien!)

1 Mins read
Wist je dat er een gouden steak te bestellen is t.w.v. $10.000? Benieuwd? Bekijk hieronder het filmpje en laat je verrassen…