The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Schaduwdoek in de tuin

2 Mins read

‘s Zomers lekker in de tuin zitten is goed voor iedereen. Het is niet alleen gezellig, maar het is ook nog een gezond, want je krijgt wat extra vitamine D binnen en het is goed voor je. Mensen investeren dan ook graag in een knusse en gezellige tuin. Denk aan mooie nieuwe bloemen, planten, hagen, schuttingen, tuinsets of een schaduwdoek. Schaduwdoeken kunnen je hele, of een gedeelte ervan, terras in lichte schaduw hullen. Daardoor heb je altijd een plekje waar het ook in de zomer goed uit te houden is. Een Schaduwdoek op maat kan in die gevallen een goede oplossing zijn.

Schaduwdoek

Een schaduwdoek op maat voor de tuin

Een schaduwdoek op maat kan in allerlei vormen en maten worden geleverd. Schaduwdoeken zijn ideaal om op een hete zomerdag wat schaduw te creëren. Een parasol staat vaak in de weg, of dekt net niet genoeg van het terras af. Daarbij is een parasol ook zwaar en haal je hem in de winter niet even weg. Een schaduwdoek op maat kun je echter gemakkelijk bevestigen aan een wand, paal of dakrand. Je kunt deze gemakkelijk loshalen en opbergen, zodat hij zo lang mogelijk meegaat.

Waterdoorlatend of waterdicht

Een goed schaduwdoek op maat biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten doeken. Denk hierbij aan een waterdicht doek dat, zoals de naam al suggereert, zorgt dat water er niet doorheen lekt. Bij dit doek is het belangrijk dat het in een licht hellende hoek wordt opgehangen, zodat het water goed weg kan lopen. Deze doeken kun je het hele zomerseizoen laten hangen, ook als het regent. Een waterdoorlatend doek laat wel water door. Hierdoor is het niet geschikt om onder te zitten tijdens een regenbui, maar je kunt hem wel ophangen zoals je wilt. Een schaduwdoek op maat kun je ook in verschillende afmetingen bestellen. Zo is er voor elke tuin, groot of klein, een passende maat te vinden. Dit kunnen ook afwijkende vormen zijn, zodat deze jouw terras het beste afschermen.

Waar moet ik op letten?

Voordat je een schaduwdoek op maat gaat bestellen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Denk hierbij aan de benodigde afmetingen, maar ook of je waterdoorlatend of waterdicht doek wilt. Ook is het belangrijk om te weten waar je het doek wilt gaan bevestigen. Past een standaard doek daar gemakkelijk bij, of moet je een schaduwdoek op maat laten maken?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Een warme woning tijdens de wintermaanden