The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Schotland is namelijk bij uitstek het land van de kastelen

1 Mins read

Maak je een rondreis in Schotland, dan weet je één ding zeker: het kan nooit lang duren voordat je een kasteel tegenkomt. Schotland is namelijk bij uitstek het land van de kastelen. Je kunt er zelfs in overnachten! Aangezien je een rondreis maakt, kun je lekker veel kastelen bezoeken als je dat wilt. Zo ontdek je dat ieder kasteel een eigen identiteit en verhaal heeft. Dat is het leuke van al die kastelen in Schotland: je leert er iets over de geschiedenis van het land én je gaat naar huis met mooie vakantiefoto’s!

Trek van kasteel naar kasteel en ontdek dat er grote exemplaren zijn

Maar ook kleinere, lieflijke kastelen die stuk voor stuk prachtig zijn om te zien:

Het bekendste kasteel ligt in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Het Edingburgh Castle is met recht het beroemdste kasteel, want het is alleen al bijzonder omdat het bovenop een vulkaan ligt. Die is weliswaar niet meer actief, maar het uitzicht op en vanaf het kasteel is geweldig.

Ook Blair Castle is een bezoekje waard. Je kunt er de kamers bewonderen en het landgoed dat om het kasteel heen ligt. Hier zijn ook allerlei heuvels te vinden en bossen. Een perfecte omgeving om lekker een stukje te wandelen. Even een rustmomentje tijdens je rondreis!

Cawdor Castle

Wil je een sprookjesachtig kasteel bezoeken, dan moet je zeker Cawdor Castle op je lijstje zetten. Het is een betoverend kasteel, mede vanwege de tuinen die veel romantiek laten zien. Het lijkt wel alsof je een paar eeuwen terug gaat in de tijd wanneer je dit indrukwekkende bouwwerk bezoekt.

Muren van zandsteen met een rode kleur: daar staat Glamis Castle om bekend. En dat niet alleen, want dit kasteel komt ook voor in Macbeth van Shakespeare. Het bouwwerk heeft mooie kantelen en torens en straalt daarmee volop charme en stijl uit.

Ben je tussen april en juli in Schotland, dan kun je Balmoral Castle bezoeken. De koninklinke familie verblijft hier nog altijd in de nazomer. Jij kunt je even onderdeel voelen van het koningshuis, bij het bezoeken van de balzaal en de tuinen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek Zweeds Lapland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met de verschillende eilanden van Schotland

1 Mins read
Wanneer het over Schotland gaat vallen de meeste mensen altijd terug op dezelfde zaken: de Highlands, de Lochs en heel soms smijten…
Relax & Travel #MNLK

Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands

1 Mins read
De Schotse hooglanden zijn dan ook de grote publiekstrekker van het land. Daarbij moet gezegd worden dat Schotland echt nog wel heel…
Relax & Travel #MNLK

Schotland roept meteen beelden op van Highland games, mannen in kilt, heerlijke Whisky en een ontembare natuur

2 Mins read
Geen wonder dan ook dat Schotland enorm populair is bij vakantiegangers en steeds een populariteit blijft toenemen. Een mooie route door het…