The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Schotland is namelijk bij uitstek het land van de kastelen

1 Mins read

Maak je een rondreis in Schotland, dan weet je één ding zeker: het kan nooit lang duren voordat je een kasteel tegenkomt. Schotland is namelijk bij uitstek het land van de kastelen. Je kunt er zelfs in overnachten! Aangezien je een rondreis maakt, kun je lekker veel kastelen bezoeken als je dat wilt. Zo ontdek je dat ieder kasteel een eigen identiteit en verhaal heeft. Dat is het leuke van al die kastelen in Schotland: je leert er iets over de geschiedenis van het land én je gaat naar huis met mooie vakantiefoto’s!

Trek van kasteel naar kasteel en ontdek dat er grote exemplaren zijn

Maar ook kleinere, lieflijke kastelen die stuk voor stuk prachtig zijn om te zien:

Het bekendste kasteel ligt in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Het Edingburgh Castle is met recht het beroemdste kasteel, want het is alleen al bijzonder omdat het bovenop een vulkaan ligt. Die is weliswaar niet meer actief, maar het uitzicht op en vanaf het kasteel is geweldig.

YouTube video

Ook Blair Castle is een bezoekje waard. Je kunt er de kamers bewonderen en het landgoed dat om het kasteel heen ligt. Hier zijn ook allerlei heuvels te vinden en bossen. Een perfecte omgeving om lekker een stukje te wandelen. Even een rustmomentje tijdens je rondreis!

YouTube video

Cawdor Castle

Wil je een sprookjesachtig kasteel bezoeken, dan moet je zeker Cawdor Castle op je lijstje zetten. Het is een betoverend kasteel, mede vanwege de tuinen die veel romantiek laten zien. Het lijkt wel alsof je een paar eeuwen terug gaat in de tijd wanneer je dit indrukwekkende bouwwerk bezoekt.

YouTube video

Muren van zandsteen met een rode kleur: daar staat Glamis Castle om bekend. En dat niet alleen, want dit kasteel komt ook voor in Macbeth van Shakespeare. Het bouwwerk heeft mooie kantelen en torens en straalt daarmee volop charme en stijl uit.

YouTube video

Ben je tussen april en juli in Schotland, dan kun je Balmoral Castle bezoeken. De koninklinke familie verblijft hier nog altijd in de nazomer. Jij kunt je even onderdeel voelen van het koningshuis, bij het bezoeken van de balzaal en de tuinen.

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek Zweeds Lapland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Ierland is net als Schotland een indrukwekkend land voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers

1 Mins read
Zo is er het beroemde Nationaal Park Killarney alsook tal van interessante musea. Het is bovendien eenvoudig en goedkoop om van Ierland…
Relax & Travel #MNLK

Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken?

2 Mins read
Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken? Dit land dat eigenlijk gewoon een excuus is voor het grootste…
Relax & Travel #MNLK

Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht.

1 Mins read
In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een…