The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands

1 Mins read

De Schotse hooglanden zijn dan ook de grote publiekstrekker van het land. Daarbij moet gezegd worden dat Schotland echt nog wel heel wat meer te bieden heeft. Een feit dat niet wegneemt dat wie er nog nooit geweest is gewoon meteen een rondreis Schotland hooglanden dient te boeken. Het is een magische plek die je echt moet ervaren hebben.

De “echte” Highlands

Voor veel locals en ook wat van de meer ervaren toeristen beginnen de echte Highlands pas ten noorden van Loch Ness. Het is hier dat de natuur echt ongerept valt te noemen en ook het aantal inwoners neemt zienderogen af. In vroegere tijden was dit het gebied waar de Schotten zich bij oorlog terugtrokken.

Fort William

Een goed startpunt van een tocht door de hooglanden? Dat moet wel Fort William zijn aan de voet van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk de Ben Nevis. In deze stad kan je tal van sportieve activiteiten meemaken en er valt ook heel wat cultuur te beleven.

Caithness

Ben je een echte die hard? Dan is Caithness een plek waar je moet geweest zijn. Je kunt het terugvinden in het noordwesten van Schotland en het is een plek die zo goed als toeristenvrij is. Hier beukt de zee ongenadig in op het rotsachtige landschap en zie je de natuur zoals deze was en hoort te zijn. Bovendien valt er heel wat cultuur te rapen: prehistorische steencirkels- en rijen zijn niet veraf.

Loch Ness

Technisch gezien hoort Loch Ness niet tot wat de ervaren Highlanders de echte hooglanden noemen maar je kan het toch niet laten schieten? Het diepste meer van Schotland is doorheen zijn geschiedenis al vaak in verband gebracht met mysterieuze wezens en natuurlijk met Nessie. Kan jij ze vinden?

Een tocht door de Schotse hooglanden brengt bij elke stop en elke dag wel weer wat nieuws. Het weer is er guur en de omstandigheden kunnen hard zijn maar wat zeker is? Een vakantie in de Schotse Highlands is een ervaring die je een leven lang met je meedraagt.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek de verrassingen die Zuid Oost Canada voor je in petto heeft

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Ierland is net als Schotland een indrukwekkend land voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers

1 Mins read
Zo is er het beroemde Nationaal Park Killarney alsook tal van interessante musea. Het is bovendien eenvoudig en goedkoop om van Ierland…
Relax & Travel #MNLK

Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken?

2 Mins read
Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken? Dit land dat eigenlijk gewoon een excuus is voor het grootste…
Relax & Travel #MNLK

Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht.

1 Mins read
In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een…