The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

Schrik je rot met My Phone Time en verander voorgoed je gedrag met je smartphone (34 uur in één week!)

2 Mins read

Ik schrijf zowaar wekelijks hier op MNLK over het zorgwekkende gedrag van hoe wij de laatste jaren omgaan met de smartphone. Overal zie je mensen, in alle leeftijdscategorieën, met hun nek omlaag staren naar hun verslavende alleskunner. Ik wijs alleen niet de vinger naar anderen, maar kijk ook graag naar mezelf.

Als proefkonijn offer ik mij graag op voor de wetenschap. Om jullie te doen laten realiseren hoe het werkelijk zit en jullie daar hopelijk ook iets mee doen.

Hoeveel uur werkelijk?

Ik weet dat ik veel achter de smartphone zit. Het voedt mijn nieuwsgierigheid. De feeds, pagina’s en sites die ik volg en check weten mij constant weer te boeien. Het is tevens mijn werk om up to date te zijn van al het wereldnieuws en alle ontwikkelingen in mijn interesses, hobby’s en vakgebieden.

Ik blijf maar scrollen en scrollen. Maar hoeveel uur per week is dat eigenlijk wel niet?

Als ik zo’n 2 a 3 uur per dag op de smartphone zit – even paar minuutjes hier, paar minuutjes daar, even wat opzoeken, even wat mailtjes afhandelen, snel fotootje schieten, Maps aanzetten, een Youtube-videootje checken, even snel door Insta scrollen, laatste nieuwtjes op Twitter checken –  dan geloof ik dat meteen. Dat is al zo’n 14 tot 21 uur per week. Een parttime baan an sich!

My Phone Time

In dit artikel schreef ik hoe je met deze handige apps kunt detoxen van je smartphone. Eén daarvan was My Phone Time. Die heb ik dan ook geïnstalleerd om een week lang uit te proberen. Het resultaat was verschrikkelijk!

Ik spendeerde maar liefst in één week tijd 34 uur op mijn smartphone!!!!

En dat in een week waar ik ook zeker 35-40 uur heb gewerkt, 4x hard heb getraind, een dag naar de sauna ben geweest en allerlei klusjes heb geregeld. Ik ben helemaal versteld van waar ik de tijd vandaan haal om zoveel uur op de smartphone te spenderen. Kleine kanttekening; ik ontving de foto’s van mijn trouwdag en heb daar vele van verstuurd naar vrienden en familie, waar ik zeker met bewerken erbij 6-8 uur druk mee ben geweest. Alsnog is het dik 25 uur staren naar dat stomme ding!

Het is ook niet dat ik vele uren achter elkaar op de smartphone zit, maar juist her en der een paar minuutjes. En die minuten tellen schijnbaar op. Dit is achterlijk, belachelijk en volstrekt absurd. Ik ben boos. Heel boos!

Ik ben ziek, ik ben verslaafd, zonder dat ik doorhad! Dit moet anders!

Actieplan: drastisch minder schermtijd!

Dit moet anders, dit gaat vanaf nu anders. Ik heb per direct mijn persoonlijke Facebook-account verwijderd. Ik heb Instagram, Twitter, Facebook, Dumpert en de Bacon Reader verwijderd van mijn telefoon.

Voortaan gebruik ik de telefoon alleen nog maar voor functionele zaken, zoals Googlen, Maps, email en Whatsapp.

Alle social media feeds ga ik alleen nog maar bekijken op de desktop pc tijdens kantooruren. En dan alleen als het bevorderlijk is voor mijn werk!

Als ik de schermtijd reduceer naar maximaal 2 uur per dag, oftewel 14 uur per week, dan hou ik minstens 10 uur extra per week over. In 10 uur tijd lees je een heel boek uit, in 10 uur tijd kun je 5x trainen, in 10 uur tijd kun je het eerste hoofdstuk van je nieuwe boek schrijven, in 10 uur tijd kun je leren fotograferen et cetera.

En nu jij

Denk jij dat dit bovenstaande belachelijk is? Installeer zelf dan My Phone Time (of Moment voor iOS gebruikers) en ontdek hoe verslaafd je wel niet bent! Tip; installeer de app en kijk een hele week niet.

Related posts
Cars & Tech #MNLK

5x tips om de beste smartphone voor jezelf te kiezen

3 Mins read
Nieuwe smartphone nodig? De zoektocht naar een telefoon is lang niet altijd makkelijk. Je wilt tenslotte dat je hier de juiste keuze…
Cars & Tech #MNLK

3x populaire apps die iedereen kent

1 Mins read
Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een smartphone. Een smartphone brengt diverse voordelen met zich mee, maar een van de grootste voordelen…
Cars & Tech #MNLK

Met deze drie apps maak jij je sportschoolbezoek nog efficiënter

2 Mins read
De beginnende sportschoolbezoeker kan altijd wel een helpende hand gebruiken. Zelfs de ervaren sporter kan met de juiste tips nog een stuk…