The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Shortlease; een auto leasen zonder er langdurig aan vast te zitten

2 Mins read

Je hebt momenten dat je een auto nodig hebt voor een bepaalde tijd. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar als het om bijvoorbeeld een aantal maanden gaat wordt dit een duur grapje. Leasen is ook een optie, maar dan zit je er vaak weer 24 maanden aan vast. Wij hebben echter de perfecte oplossing gevonden voor dit soort situaties, namelijk shortlease. Hierbij lease je een auto zonder er langdurig aan vast te zitten. Check hier wat het precies inhoudt!

Wat is shortlease?

Shortlease is een leasecontract dat je afsluit voor over het algemeen minimaal 30 dagen. Je hebt zowel shortlease voor bedrijven als shortlease prive. Dit werkt in grote lijnen hetzelfde als private lease. Hierbij betaal je dus een vast bedrag per maand, waarbij verder alleen de brandstofkosten en natuurlijk eventuele boetes bijkomen. Alle andere kosten zijn voor de leasemaatschappij. Er zijn natuurlijk wel ook grote verschillen ten opzichte van private lease. De looptijd bij private lease begint vaak vanaf 24 maanden, waar deze bij shortlease ligt tussen de 30 dagen en 24 maanden. Daarnaast verschillen de tarieven simpelweg omdat het zo is dat hoe korter je huurt, hoe meer je per maand betaalt. Een ander verschil is dat het bij shortlease vaak gaat om gebruikte auto’s. De auto’s zijn bijvoorbeeld gebruikt als huurauto en worden nu ingezet voor shortlease.

De kosten van shortlease

De tarieven die je op internet vindt bij shortlease zijn de tarieven die gelden voor de langst mogelijke periode. Dit is overigens ook bij private lease zo. Let daar dus goed op. Shortlease is meestal financieel aantrekkelijker dan huren als het om een periode langer dan 30 dagen gaat. Wel betaal je voor een kleine auto toch al snel 150 tot 200 euro per maand meer dan bij private lease. Qua vergelijken kun je daarom beter kijken naar huurauto’s. Mocht je voor een vrij lange periode een auto nodig hebben, laten we zeggen een jaar, dan moet je toch eerst even checken of private lease niet toch interessanter is.

Wanneer kun je shortlease overwegen?

Shortlease zit eigenlijk tussen huren en leasen in qua looptijd. Shortlease prive is daarom interessant wanneer je voor een relatief korte tijd een auto nodig hebt, maar wel minimaal een maand. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je tijdelijk ergens anders woont en daar een auto nodig hebt. Of je hebt oude auto verkocht, een nieuwe besteld maar het duurt nog een paar maanden voordat deze geleverd wordt. Op dit soort momenten kan shortlease prive een hele goede oplossing zijn.

Leestip -> Motorhelmen & Wat het kost om een elektrische auto op te laden