The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Skelet Stan de T-Rex is 67 miljoen jaar oud en te koop

1 Mins read

Ben jij gek op de Jurassic Park-films en heb je behalve een aardig spaarcentje nog ergens een lege vitrine van ruim twaalf meter lang? Dan kun je meebieden op het skelet van Stan de T-Rex! Het wordt in New York geveild en zal waarschijnlijk voor een leuk bedragje een nieuwe eigenaar vinden.

Skelet Stan de T-Rex is een gevaarte van 8 ton

Het gevaarte weegt 8 ton, bestaat uit 188 beenderen, en werd in de late jaren ’80 ontdekt en opgegraven in de Amerikaanse staat South-Dakota. Het dier moet zo’n 67 miljoen jaar geleden rondgescharreld hebben op deze planeet en er zijn nog maar 50 karkassen van het dier gevonden. Dus ja, wie eens wat ander wil dan ingelijste vlinders of een berenvel voor de open haard, waagt zich aan dit soort dure hobby’s.

Veiling

8 ton, dat is twee keer zo zwaar als een olifant. En dan heeft het roofdier dat we in de Jurassic Park-films zo vaak zagen opduiken, ook nog tanden van zo’n 30 centimeter. De T-Rex is dan ook het grootste landroofdier ooit. Maar alle feitjes en gekheid op een stokje: in theorie zou je hem aan kunnen schaffen. Vanaf 6 oktober houdt veilinghuis Christie’s onze brave Stan onder de hamer. Er wordt verwacht dat de verzameling botten 6 tot 8 miljoen dollar gaat opbrengen.

Meer info: kijk Jurassic Park

Steven Spielbergs Jurassic Park staat garant voor spektakel, maar je leert door deze film ook veel over de dinosaurussen. Bijvoorbeeld dat de brontosaurus ongevaarlijk was behalve voor planten, dat er in het late Krijt (toen de dino’s nog leefden) ook bovenmaatse vogels in het rond vlogen en dat het niet zo verstandig is om met behulp van genetische reproductie een pretpark met dinosaurussen op te zetten, ook al klinkt het nog zo leuk. Maar zo’n skelet, vernoemd naar de amateurpaleontoloog die hem ontdekte, zal weinig kwaad kunnen in je achtertuin.

Leestip -> De ultieme trekpleister van Noorwegen; de fjordenDe Stuga: een authentiek verblijf in Zweden