Business & Luxury #MNLK

Slim geld lenen voor je bedrijf? Zo pak je het aan

2 Mins read

Als ondernemer sta je mogelijk niet te springen om geld te lenen. Logisch, want je gaat in dat geval een schuld aan. Het gevolg hiervan is dat je het geleende geld terug moet betalen. Helaas ontkom je soms niet aan zakelijk geld lenen. Gelukkig zijn er manieren waarop je dit slim aan kunt pakken. Lang niet iedere ondernemer weet hoe hij slim zakelijk geld leent. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je slim zakelijk geld leent voor je bedrijf.

Verdiep je in de mogelijkheden

Wie denkt dat er slechts één mogelijkheid is om zakelijk geld te lenen als ondernemer, heeft het mis. Bedrijven kunnen namelijk uit verschillende financieringsvormen kiezen. De twee populairste zakelijke financieringen zijn een zakelijke lening en zakelijk krediet. Voordat je een keuze maakt tussen één van deze financieringsvormen, moet je weten wat de verschillen zijn. Wanneer je dit niet weet, is de kans klein dat je slim geld leent voor jouw bedrijf. Om jou een handje te helpen, gaan we hier kort in op zowel een zakelijke lening, als zakelijk krediet.

– Zakelijke lening
Wil je een langlopende investering doen in jouw bedrijf? Dan is een zakelijke lening een goede keuze. Bij deze financieringsvorm stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening. Hierdoor kun je er direct mee investeren in uitbreiding of een nieuwe machine of nieuw voertuig kopen.

– Zakelijk krediet
Waar een zakelijke lening vooral geschikt is voor de lange termijn, leent zakelijk krediet zich juist voor de korte termijn. Een geldverstrekker stort het geld niet op jouw zakelijk rekening, maar zet het voor je klaar op een speciale rekening. Zakelijk krediet wordt veelal gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of dagelijkse uitgaven voor een bedrijf mee te betalen.

Denk goed na over de hoogte van het leenbedrag

Voor welke van de twee financieringsvormen je ook kiest, je bepaalt nooit helemaal zelf hoeveel je kunt lenen. Een geldverstrekker kijkt namelijk naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Als je benieuwd bent hoeveel je kunt lenen, kun je bij veel geldverstrekkers een bedrijfsfinanciering berekenen. Blijkt hieruit dat je (veel) meer kunt lenen dan je nodig hebt? Kies dan niet voor het maximale leenbedrag. Zakelijk financieren valt in dat geval namelijk duurder uit.

Bereken hoeveel zakelijk lenen je maandelijks kost

Wie slim geld wil lenen voor zijn bedrijf, doet er goed aan om van tevoren te bereken hoeveel een zakelijke financiering maandelijks kost. Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten we dat veel ondernemers hiermee de fout in gaan. Bij het bereken van de maandelijkse kosten wordt bijvoorbeeld alleen rekening gehouden met de aflossing. Zo denken sommige ondernemers dat zij maandelijks 833,33 euro betalen als zij een zakelijke lening van 50.000 euro afsluiten en voor een looptijd van 60 maanden kiezen. In werkelijkheid vallen de kosten hoger uit. Je betaalt namelijk ook rente over een zakelijke financiering. Vergeet dit daarom niet mee te nemen als je gaat berekenen hoeveel zakelijk lenen je maandelijks kost.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Zakelijk lenen als starter

Related posts
More #MNLK

Ondernemer? Deze verzekeringen kunnen niet missen!

2 Mins read
Als ondernemer loop je bepaalde risico’s. Je kunt je indekken tegen deze risico’s door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Helaas zijn…
More #MNLK

Waarom een socialemedia strategie voor adverteren

3 Mins read
Sociale media vormen een cruciaal onderdeel van het moderne leven. En omdat bedrijven afhankelijk zijn van klanten om succesvol te zijn, kunnen…
Business & Luxury #MNLK

Dit kun je leren van een cursus time management

2 Mins read
Ben je aan het kijken naar een cursus time management? Dan moet je goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Het…