Slimmer trainen met de gouden tips van Firas Zahabi

Firas Zahabi is een grote naam in de wereld van de vechtsport. Hij is namelijk de trainer van George St. Pierre, één van de drie beste MMA-vechters aller tijden. Firas is echter meer dan alleen iemand die pads omhoog houdt, hij is namelijk als een lopende encyclopedie, die op elke vraag over workouts, vechtsport en herstel een zinnig antwoord heeft.

Slimmer trainen

In de podcast met Joe Rogan hadden ze het uitgebreid over hoe je slimmer kunt trainen. Met zijn gouden tips ga jij je trainingen (of het nou hardlopen, boksen, Cross Fit of yoga is) voortaan anders aanpakken. De belangrijkste les die hij ons mee wil geven is eigenlijk dat consistent zijn belangrijker is dan intensiteit.

Als je bijvoorbeeld één dag per week een uur hardloopt en helemaal stuk gaat, moet je flink wat dagen bijkomen. Als je bijvoorbeeld 18 minuten rent per dag, heb je géén heftige spierpijn, maar wel meer dan 2 uur gelopen, het dubbele! Volume is dus belangrijker dan keihard trainen, vooral als je geen topatleet bent.

Hij geeft tevens goed advies over rust nemen, legt haarfijn uit hoe het zit met overtrainen en vertelt hoe de elite (Muhammad Ali, Floyd Mayweather, George St. Pierre) zelf traint.

In de onderstaande clip van 20 minuten wordt alles uit de doeken gedaan.

Je kunt Firas tevens volgen op Instagram, Twitter en uiteraard via zijn eigen podcast/Youtube-kanaal.


JRE MMA Show #32 with Firas Zahabi

De volledige podcast tussen deze twee helden bekijk je hier.