The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Speculaties over binnenkort verwachte iPhone: brengt hij ongeluk?

2 Mins read

Het is weer bijna zover! Het zal niet lang meer duren voordat techgigant Apple zijn nieuwste smartphone introduceert: de iPhone 13. Waarschijnlijk althans, want het bedrijf geeft ook bij deze generatie tot aan de lancering niet of nauwelijks informatie over de nieuwe iPhone.

Ook nu wordt er dus volop gespeculeerd over het design en de mogelijkheden van het nieuwe model wat op de markt zal worden gebracht. Zelfs de naam is een punt van discussie. Er wordt gesuggereerd dat de smartphone met de naam ‘iPhone 13’ het vooral bij mannen minder goed zou kunnen gaan doen. Hoe dat zit lees je hieronder.

Het ongeluksgetal 13

Een opvallend punt over de nieuwe iPhone wat ter discussie ligt bij verschillende speculanten is de naam van het nieuwe model. Zo schijnt er onder consumenten toch een afkeuring te zijn voor het getal 13. De angst voor dit getal wordt ook wel triskaidekafobie genoemd en schijnt maar liefst twee keer zo vaak voor te komen bij mannen als bij vrouwen.

Dit zou mogelijk een negatief effect kunnen hebben op de verkoopcijfers. De naam ‘iPhone 2021’ wordt vaak benoemd als goed alternatief. De telefoonmaatschappijen kunnen ook nog geen duidelijkheid geven, en houden het op hun websites steevast bij ‘de nieuwste iPhone’ of vergelijkbare bewoordingen. De definitieve naam zal pas worden vrijgegeven bij de lancering van de nieuwe telefoon. Ondanks deze bijgelovige afkeuring zijn de nieuwe features hieronder ook gewoon voor mannen.

De nieuwste features

Er zijn al veel verschillende geruchten in omloop over de nieuwste iPhone die waarschijnlijk in september 2021 op de markt zal verschijnen. Een opmerkelijke is die van het always-on scherm. De iPhone zou, net als bij de Apple Watch, altijd basisinformatie tonen op het scherm, ook wanneer de smartphone op stand-by staat. Hierbij kun je denken aan de datum, de tijd of het weer. Daarnaast is het mogelijk dat de notch (inkeping) iets kleiner wordt, waardoor het beeldscherm groter wordt. Ook zou de camera opnieuw zijn verbeterd; dit zou onder andere het maken van video’s in portretmodus mogelijk maken.

In het afgelopen jaar is door Corona de gebreken van een Face ID pijnlijk duidelijk geworden; het dragen van een mondkapje bedekte een groot deel van je gezicht waardoor deze handige functie in de praktijk vaak toch onbruikbaar werd. Mogelijk komt de Touch ID dan ook als aanvulling terug op de iPhone 13. De iPhone 13 zal waarschijnlijk naast de reguliere smartphone ook weer verkocht worden in de varianten Mini, Pro en Pro Max waarin de prijzen uiteenlopen van ongeveer 800 tot 1260 euro.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Raamfolie voor vrijwel elke auto