The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Speelgoed voor grote jongens 

2 Mins read

Je eerste drone. Wat moet het nu worden? Hoe bepaal je welke drone met camera het beste bij jouw wensen past? In dit artikel worden belangrijke zaken besproken die handig kunnen zijn voor jou om mee te nemen in je keuzeproces. Zo wordt er ingezoomd op verschillende zaken. Deze onderwerpen zijn als volgt: beeldkwaliteit, vliegduur bediening en andere functionaliteiten. Op basis van al deze info, vind jij jouw droom drone. Van simpele tot uitgebreide DJI drones, alle mogelijkheden liggen open en na dit artikel weet jij hoe je de keuze moet maken. 

Beeldkwaliteit: wat voor kwaliteit kies ik?

Ga je een drone kopen en kies je voor een drone met camera? Bedenk dan eerst goed waarvoor je hem gaat gebruiken. Als het voor professionele doeleinden is, kies dan zeker voor een drone met 4K film kwaliteit. Een beginnend dronevlieger heeft in veel gevallen al genoeg aan een full hd resolutie. Naast de kwaliteit van de camera, is het ook belangrijk voor de beeldkwaliteit wat de beeldstabilisatie is. Wil je echt de scherpste beeldresultaten? Kies dan voor een 3-assige beeldstabilisatie. Een andere optie is de 2-assige, ook wel elektronische beeldstabilisator genoemd, die presteert hier minder in. De 3 assige-beeldstabilisatie ondersteunt de drone het beste tegen trillingen bij het filmen.

Vliegduur: wat voor accu moet ik kiezen?

De accu bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte hoe lang je met de drone kunt vliegen zonder hem opnieuw op te laden. De meest uitgebreide en geavanceerde modellen hebben de meest krachtige accu’s. Met een lange vliegduur wordt wel een tijd van 30 minuten bedoeld. Instapmodellen hebben vaak een kortere vliegduur, dit zal neerkomen op een vliegduur van 10 tot 20 minuten. Op dit moment bestaan er nog geen betaalbare accu’s die beter presteren en die de drone niet overdreven zwaar maken.

Functionaliteiten & Bediening

De hoeveelheid opties hangt erg af van het type drone dat je besluit te kopen. Zorg dus dat je van te voren voor jezelf duidelijk hebt welke functionaliteiten de drone moet hebben. Functionaliteiten zoals ‘Go home’ kunnen zeer handig zijn voor situaties als je moeite hebt met de drone terug te laten komen naar jezelf.

De bediening van de drones varieert. Er zijn verschillende manieren waarop de drones te besturen zijn. De instapmodellen werken vaak met een speciale app. Of je kiest voor een combinatiepakket met een controller, waar je telefoon in past. Met deze informatie maak jij in ieder geval een goede weloverwogen keuze!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Nooit meer vermoeide benen na een lange dag werken?