The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Spirituele cursussen: chakra’s en orakelkaarten

2 Mins read

Er bestaat een groot aanbod aan spirituele cursussen en workshops. Je kunt leren mediteren, aura’s lezen of alles te weten komen over chakra kleuren. Ook kun je orakelkaarten kopen en leren hoe je deze moet leggen, voor jezelf of voor een ander. Ademtechnieken, pendelen, een cursus healing, lichtwerk of bio-energetisch werken: er is heel veel mogelijk.

Hier richten we ons kort op twee verschillende paden die je kunt bewandelen: chakra’s en orakelkaarten.

Als je gaat leren over chakra’s kom je te weten welke chakra’s het menselijk lichaam heeft, welke chakra kleuren er zijn en welke thema’s bij ieder chakra horen. Maar wat is een chakra eigenlijk? Je kunt je misschien voorstellen dat er allerlei energetische banen door je lichaam lopen, als wegen door een landschap. Sommige zijn groot en breed, met veel verkeer. Andere zijn smaller en rustiger. Deze wegen kruisen elkaar op vele punten in je lichaam. Zo zijn er plaatsen waar heel veel wegen elkaar kruisen, als grote knooppunten in het wegennet. Dit noemen we chakra’s. Meestal worden er zeven hoofdchakra’s onderscheiden in het menselijk lichaam, maar er zijn natuurlijk veel meer (kleinere) knooppunten in ons lijf.

Zeven chakra’s

Ieder van de zeven belangrijkste chakra’s heeft zijn eigen thema. Als je bepaalde kwesties in je leven hebt, komen die vaak tot uiting als blokkades, als ophopingen van energie in een chakra. Vind je het moeilijk je te uiten? Dan is er een grote kans dat je iets in je vijfde chakra hebt opgeslagen. Dat chakra gaat over communicatie. Heb je diep van binnen een gevoel dat je er niet mag zijn? Dan zit er wellicht een blokkade in je eerste chakra, waar bestaansrecht aan de orde komt. Tijdens een cursus over chakra’s ga je je eigen chakra’s ontdekken en blokkades die naar boven komen leren loslaten. Ook kun je tijdens zo’n cursus leren hoe je chakra’s bij een ander kunt voelen.

Orakelkaarten

Orakelkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in je eigen processen, of je kunt ze gebruiken om een ander te helpen inzicht te krijgen. Orakelkaarten kopen en ze lukraak voor je leggen is natuurlijk niet genoeg. Je moet weten wat de kaarten te betekenen hebben en hoe ze zich ten opzichte van elkaar verhouden. Tijdens een cursus orakelkaarten leer je alles over deze kaarten: hun betekenis, hoe je een goede legging doet, welke verschillende leggingen er zijn en hoe je een goed consult uitvoert, voor jezelf of voor een ander. Probeer het, het is vaak wonderlijk hoe het je kan helpen!

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Gezonde lunch eten op de zaak
Leestip -> Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?