The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Sporten met lenzen? Zo doe je dat!

2 Mins read

Je twijfelt: doe ik wel of niet lenzen in tijdens het hardlopen? Lenzen zorgen voor optimaal zicht, maar er is een kans dat je ogen gaan irriteren. Toch is het dragen van lenzen tijdens het sporten in veel gevallen een verstandige keuze. Je wilt natuurlijk niet dat je door wazig zicht jezelf (of anderen) in gevaar brengt. Bovendien ervaar je in het algemeen veel bewegingsvrijheid met lenzen. Wel is er een aantal dingen waaraan je moet denken als je gaat sporten met lenzen. In dit artikel zetten we alle do’s en don’ts op een rijtje!

Bedenk of je bij jouw favoriete sport lenzen kunt dragen

Bungeejumpen met lenzen? Misschien niet het beste idee. Gelukkig zijn er wel veel andere sporten waarbij je gewoon lenzen kunt dragen. Zo kun je prima hardlopen, wielrennen, fitnessen of zwemmen met lenzen. Bij deze sporten is er een minimale kans dat je lenzen verschuiven én je hebt vrijwel geen contact met anderen. Daarnaast zal je liever lenzen dan een bril dragen bij balsporten als voetbal, hockey, golf en tennis. Naast optimale concentratie, zorgt goed zicht vanuit alle hoeken namelijk voor de beste prestatie!

Kies voor gemak, kies voor daglenzen

Daglenzen zijn de beste keuze als je gaat sporten. Dit type lens is eenvoudig te vervangen als ze vervuild zijn. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om daglenzen te dragen tijdens het zwemmen. Er is namelijk een kans dat de bacteriën in het water je lenzen aantasten. Vervang daarom gelijk na het zwemmen je daglenzen voor een nieuw setje lenzen!

Pas op met water in je gezicht

Even afkoelen tijdens of na een intense sportsessie? Begrijpelijk, maar het is niet zo verstandig om water over je gezicht heen te gieten. Het water zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de lens verschuift in je oog. Daarnaast is de kans groot dat je er wazig door gaat zien. Dit is niet bepaald comfortabel tijdens het sporten. Zoek je naar verkoeling? Spuit dan wat water in je nek of op je achterhoofd!

Gebruik lenzen met een UV-filter

Lekker een rondje fietsen in het zonnetje, klinkt perfect. Tijdens dit soort situaties kun je het best lenzen met een UV-filter dragen. Deze lenzen beschermen je ogen gedeeltelijk tegen schadelijke UV-stralingen. Let wel op: lenzen met een UV-filter beschermen niet je gehele oogoppervlak, dus draag daarom ook altijd een zonnebril.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Oefeningen om de bilpartij te trainen

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Een ode aan goed kunnen zien: vijf uitstekende redenen om een online oogtest te doen

5 Mins read
Je neemt het vaak voor lief en je kent ook niet anders, maar goed zien is het grootste goed. Met het wonder…