The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Spyker: dan toch een luxe SUV-uitvoering?

1 Mins read

Wil je pronken met de meest luxueuze SUV van Nederlandse makelij? Dan hebben we goed nieuws voor jou! De D12 Peking-to-Paris van Spyker, die reeds in 2006 op de markt zou komen, wordt nu waarschijnlijk toch gebouwd.

Spyker Prototype, de D12 Peking-to-Paris

Spyker kwam in 2006 op de proppen met een wel heel bijzondere wagen. De D12 Peking-to-Paris zou het duurste model worden dat ze ooit hadden gebouwd. SUV’s zijn de dag van vandaag dan wel veelvoudig aanwezig. In 2006 was Spyker een absolute trendsetter. Helaas bleef het destijds bij twee prototypes, een D8 en een D12.

Het doel van de D12 Peking-to-Paris was dan ook enkel pronken op de beurs van Genève. De noodzakelijke motor werd dus nooit voorzien. De enige D12 Peking-to-Paris ter wereld wordt op dit moment dan ook nog steeds omgebouwd om hem legaal de weg op te kunnen krijgen.

Minotto neemt project onder zijn vleugels

Het ombouwen van deze D12 Peking-to-Paris wordt, volgens bronnen bij Topgear, gedaan door het Nederlandse Minotto. Minotto liet in april al op hun Instagram weten dat ze dit experiment met veel plezier verder zetten. Zij staan dus voortaan in voor de bouw van deze uitzonderlijke wagen. Of de D12 Peking-to-Paris er in de toekomst ook daadwerkelijk komt? Dat is voorlopig nog even koffiedik kijken.

Luxe met een prijskaartje

Zie je jezelf in gedachten ook al rondrijden in de D12 Peking-to-Paris? Misschien moeten we nog even een kleine kanttekening maken. Mocht de D12 Peking-to-Paris effectief op de markt komen, is dat ongetwijfeld met bijpassend prijskaartje. De exacte prijs valt moeilijk te voorspellen.

Maar als je weet dat je voor de Spyker C8 Preliator al snel 600.000 euro neertelt, dan mag je er van uit gaan dat de D12 Peking-to-Paris ook een flinke duit zal kosten. Toch de droom om ooit een Spyker in je bezit te hebben? Een tweedehands exemplaar vind je online voor een slordige 350.000 Euro.