De statistieken liegen er niet om: The Fallen of World War II

Speciaal voor de dodenherdenking en Bevrijdingsdag heb ik hier een verdomd interessante video gevuld met feiten en statistieken over het krankzinnige dodental van de Tweede Wereldoorlog. Twee minuten stil zijn is leuk, maar jezelf verdiepen in de materie is meer nobel.

> Wist je dat er maar liefst 70 miljoen mensen zijn gestorven in de Tweede Wereldoorlog? Het waren niet alleen de joden die het moesten ontgelden, maar ook miljoenen Russen, Duitsers en geallieerden gingen gruwelijk ten onder. Tegenwoordig zijn ze gedegradeerd tot slechts een statistiek.

In The Fallen of World War II vertelt statisticus Neil Halloran precies hoe, wanneer en hoeveel doden er gevallen zijn. Het aantal is duizelingwekkend… (en vergeet niet dat dit barbaarse schouwspel amper 75 jaar geleden plaats heeft gevonden!).

Als je het mij vraagt, dan is het juist mannelijk als we elkaar NIET de oorlog verklaren. Het is veel verstandiger om een dispuut op kleinere schaal uit te vechten. Voordat je het weet betrek je alles en iedereen bij een conflict dat ook met een groepje mannen onder elkaar uitgesproken kan worden. Mocht je anders denken, realiseer dan wel wat de gevolgen kunnen zijn. De statistieken liegen er immers niet om…

In bijna 20 minuten tijd leer je meer over de impact van de Tweede Wereldoorlog dan welke film dat ook tracht te doen.