The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Stilstaan bij je telefoongebruik n.a.v. de Dag van de Telecommunicatie

2 Mins read

Afgelopen maandag, op 17 mei, was het de Dag van de Telecommunicatie. Op deze dag wordt er o.a. stilgestaan bij wat het belang van telecommunicatie in de wereld is. Het afgelopen jaar is dit belang voor veel van ons sterk gegroeid. Door de coronacrisis vergaderen we online met collega’s en vieren we onze verjaardagen digitaal met grote zoomsessies.

Hierdoor is het nog belangrijker geworden om een goede telefoon te hebben mét een flinke bel- en MB bundel. Je gaat immers veel sneller door je bundel heen nu je oma moet bellen in plaats van dat je even bij haar op de koffie kunt gaan. Heb je daarom wel eens gedacht aan de mogelijkheid om over te stappen op een abonnement met onbeperkt bellen? Bijvoorbeeld met een eSIM abonnement. Dit is een Sim Only abonnement waarbij je geen plastic simkaart meer nodig hebt, dus als je telefoon hiervoor geschikt is, ben je zo overgestapt!

In dit artikel hebben we, in het kader van de Dag van de Telecommunicatie en onze toegenomen afhankelijkheid van internet en bellen, wat informatie voor je op een rij gezet over de voordelen van onbeperkt bellen met een Sim only abonnement.

De voordelen van Sim Only met onbeperkt bellen

Nu je niet meer heel makkelijk fysiek met familie en vrienden af kunt spreken, (video)bellen we weer steeds meer. Maar de belkosten worden erg duur wanneer je bundel eenmaal op is. Daarom kan het slim zijn om over te stappen op een Sim Only abonnement met daarbij een onbeperkt bellen-abonnement. Je kunt daarmee oneindig bellen tegen een goedkope prijs. Bij een Sim Only abonnement krijg je er namelijk geen toestel erbij en kun je gewoon gebruik blijven maken van je eigen toestel. Je behoudt ook je eigen nummer. Je bent goedkoper uit omdat je niet maandelijks je toestel hoeft af te kopen. Je betaalt alleen voor het abonnement.

Daarnaast zijn de meeste Sim Only abonnementen flexibel. Zo heb je verschillende soorten abonnementen, waaronder voor 1 of 2 jaar, maar ook abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn.

Je geniet daardoor van veel vrijheid. Als je op een gegeven moment toch over wilt stappen op een ander mobiel toestel dan kun je dit doen zonder dat je je eigen nummer kwijtraakt of gelijk een nieuw abonnement hoeft af te sluiten. En maak je gebruik van eSIM, dan is ook van abonnement wisselen heel eenvoudig, omdat je niet meer hoeft te wachten op dat je provider je een nieuwe Simkaart toestuurt. Het afnemen van een mobiel toestel binnen een abonnement gaat daarnaast vaak gepaard met een BKR-registratie. Dit wil zeggen dat je een lening hebt onder je naam. Vanaf € 250 wordt er een BKR-registratie gemaakt. Wanneer je langer met je toestel doet of los een toestel koopt en een Sim Only abonnement neemt voorkom je zo een registratie.

Switchen van abonnement op de dag van de telecommunicatie.

Heb jij door de dag van de telecommunicatie extra stilgestaan bij hoe jij gebruik maakt van telefoon en internet? Ben je erachter gekomen dat ook jij meer minuten en data bent gaan gebruiken het afgelopen jaar? Of is dit juist afgenomen, doordat je vooral thuis via wifi (video)belt?

Tip: is je gebruik toegenomen? En overweeg je om van abonnement te wisselen? Kijk dan eens naar Sim only onbeperkt bellen by Simyo. Dit is een handig Sim only abonnement waarbij je onbeperkt met je vrienden kunt bellen zonder je zorgen te hoeven te maken om buitenbundelkosten.

Het artikel is in samenwerking met Simyo

Lees ook: De 5 voordelen van een refurbished iPhone