Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Stoicism & The Art of Not Caring: een fascinerende levensfilosofie

1 Mins read

Stoïcisme, ook wel de Stoa genoemd, is een filosofische stroming die zijn oorsprong in Griekenland 300 jaar v.Chr vond. De wijsheid voortkomend uit deze filosofieën zou antwoorden moeten geven op de grote vragen des levens en ook de mens langdurig content en tevreden moeten maken.

Aanhangers en ambassadeurs van het stoïcisme waren niet de minste. Wijze helden als Seneca, Epictetus en Romeinse keizer Marcus Aurelius waren stellig overtuigd van de realistische gedachtegangen van de Stoa. Tegenwoordig wordt stoïcisme door onder andere Tim Ferris, Nelson Mandela. Robert Green en Mark Manson gepromoot als dé geprezen levensfilosofie, mede doordat we allemaal zo bezeten zijn van altijd maar gelukkig willen zijn, materialisme en snelle bevredigingen.

Het Youtube-kanaal van Persuit of Wonder licht in deze video van slechts 8 minuten toe wat stoïcisme is en wat het voor jou kan betekenen. Het kan wel eens het antwoord zijn op al je zorgen!

Lees ook: Boekrecensie: ‘Everything is F*cked: A Book about Hope’ van Mark Manson

“Stoicism is a potent ancient philosophy that remains extremely important in today’s age. In this video, we explore and interpret some of Stoicism’s teachings in attempt to better understand how we can try to find some happiness in a world of increasingly overt sadness, anxiety, and dissatisfaction.”

Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

De eeuwenoude vraag 'Hoe wordt je gelukkig?' beantwoord door de Stoa

1 Mins read
De filosofen die de Stoa volgen, de stoïcijnen, zijn verzot op het beantwoorden van de grote levensvragen. Volgens deze wijze doordachte slimmeriken…