The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Tel je calorie-inname en ontdek hoeveel je écht eet (Matt D’Avella test 30 dagen MyFitnessPal)

1 Mins read

De meesten van ons denken het wel te weten wat we elke dag zo ongeveer aan calorieën binnenkrijgen, maar ik kan je verklappen dat je werkelijk geen flauw idee hebt. Jep, you are clueless!

12 kilo per jaar

Als jij bijvoorbeeld 2500 calorieën mag eten per dag (om op gewicht te blijven), maar je eet er 2800 per dag (een boterham met pindakaas meer), dan kom je in een week tijd ruwweg 0,2 kilo aan. Strek dit uit naar een maand en je bent bijna een kilo aangekomen. Dat is 12 kilo per jaar!

Het is dus essentieel om te weten hoeveel je eet, want je eet met gemak net een klein beetje teveel. Mensen met zwaar overgewicht zijn vaak ook niet het resultaat van meerdere keren per week crazy binge-eating, maar van stelselmatig ietsjes teveel calorieën eten.

Self-improvement guru Matt D’Avella testte maar liefst 30 dagen de methode van het bijhouden van zijn calorie-inname en ontdekte dat hij maar beter de pindakaaspot links kan laten staan.

Lees ook: Heb grip op je dieet dankzij de handige app van MyFitnessPal
Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe vaak eten per dag om sterker te worden?

2 Mins read
Als je lichamelijk en geestelijk sterker wilt worden, kun je dit op meerdere manieren bereiken. Zo kun je gaan sporten, je slaappatroon…
Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Je caloriebehoefte berekenen?

2 Mins read
Je bent druk bezig met een gezonde lifestyle en bent actief aan het sporten, maar wil graag sneller je gestelde doelen behalen….