The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

The Big 5: welke vijf grote dingen wil jij gedaan hebben in je leven?

1 Mins read

Heren, denken jullie wel eens diep na over wat je nou eigenlijk allemaal wil doen met je leven? Want ik merk dat veel te veel mensen als een kip zonder kop door het leven gaan. En aangezien de tijd vliegt, is het tijd voor focus!

Ik bedacht me daarom The Big 5; een gedachte-experiment om je aan het denken te zetten over de grote dingen die je wil bereiken in je lifetime.

De grote dingen

Een master-studie voltooien, een marathon lopen, een succesvol bedrijf opzetten, trouwen, een wereldreis maken, kinderen krijgen, een boek schrijven, een huis kopen en afbetalen, een muziekalbum uitbrengen enzovoort enzovoort. Dit zijn enkele voorbeelden van de grote dingen waar je op je sterfbed op terug kunt kijken en zegt; ‘hopppaa, dat heb ik even geflikt!’.

Wat zijn jouw 5 grote dingen? Je kunt er ongetwijfeld een paar opnoemen en wellicht heb je er zelfs al een paar kunnen afvinken!

Mijn Big 5

Als 34’er heb ik er al wat jaartjes opzitten en kan ik met een tevreden glimlach zeggen dat ik al aardig wat plekken op deze lijst kan invullen.

> Trouwen
Yessss, ik ben eind 2018 getrouwd met een mooie blonde, hoppa!

> Succesvol bedrijf
In juni 2020 bestaat mijn bedrijf alweer 10 jaar. Op naar de 20 jaar!

> Wereldreis
In maart en april 2020 zou ik de wereld rondreizen. Door corona is dit in de soep gelopen, maar we hebben wel alles eraan gedaan om deze droom te verwezenlijken. De droom is niet geheel gelukt, maar we kunnen wel trots zeggen dat we alles hadden geregeld. Semi-afgevinkt dus. Wordt vervolgd 😉

> Een kind
Gauw genoeg moet ik er ook aan geloven; een kleine raddraaier! 😉

> Financieel onafhankelijk / Vrij
Het moet en zal me lukken: volledig financieel onafhankelijk en daarmee geheel vrij zijn. Niet hoeven werken terwijl er wel 3 á 5k per maand netto binnenkomt. Dat is het streven. En dan lekker alle denkbare projecten, investeringen en hobby’s opzoeken waar ik zelf aan wil werken, heerlijk lijkt me dat!

En wat is jouw Big 5? Op welke vijf dingen wil jij op je oude dag tevreden terugkijken?


Check ook: RTL Z zoekt uit: ‘Hoeveel geld heb je nodig om rustig te kunnen leven?’
Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

5 duidelijke tekens dat je jouw leven aan het verspillen bent

1 Mins read
De belangrijkste les die ik geleerd heb van al die jaren het onderwerp persoonlijke ontwikkeling is focus. Zonder focus loop je als…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

The Art of Improvement laat ons op een simpele werkwijze zien waarmee je elk doel gaat halen!

1 Mins read
Ben je op dit moment bezig met het stellen of bereiken van je doelen? Dan is deze video ongetwijfeld iets voor jou….
Mind & Soul #MNLK

Probeer je leven wat simpeler te maken door deze 9 praktische tips toe te passen!

1 Mins read
Sommige uitdagingen of opdrachten in je leven klinken heel erg moeilijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij mannen denken vaak…