The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

The Blue Lagoon: het klinkt als een exotisch tropisch paradijs

4 Mins read

En dat gevoel krijg je er ook wel, ook al ben je dan omgeven door koude temperaturen. The Blue Lagoon is een meer, gevuld met warm water, dat op een lavaveld gelegen is. Het water dat dit meer voedt, komt uit de Svartsengi centrale, een geothermische krachtcentrale, en is maar liefst 70°C warm. Het water waarin je zwemt is 37 à 39°C. Het meer is rijk aan mineralen, silicum en blauwwier, wat een heilzame werking heeft. Deze mineralen geven aan het water een melkachtige blauwe schijn, wat het mysterie van deze plek nog extra versterkt. Het is een unieke ervaring die je op de reis door IJsland zeker niet mag missen.

The Blue Lagoon

Voor een bezoek aan deze unieke plaats betaal je vanaf 5400 ISK (ongeveer 40 Euro). Dit lijkt prijzig maar je krijgt er heel wat voor in de plaats. Ook al kies je ervoor om gewoon een hele namiddag in het heerlijk warme bad te vertoeven, dan is dit zeker al een belevenis die je nooit meer vergeet. The Blue Lagoon is gelegen in het midden van een prachtig natuurgebied. Op de achtergrond heb je zwarte vulkanische rotsformaties. Op deze plak kom je gegarandeerd volledig tot rust.

Afhankelijk van het pakket dat je kiest, maak je gebruik van diverse accommodaties en verwennerijen. Zo is er bijvoorbeeld een moddermasker dat in elk pakket inclusief is. Of je kunt gaan voor een speciale lava-behandeling. En wil je het heel luxueus, dan kun je voor een exclusief Lounge & Private arrangement kiezen. Kortom: er kan genoten worden binnen ieders budget.

Er zijn verschillende restaurants en bars waar je heerlijk kan nagenieten en lekker wegdromen bij de schitterende uitzichten. Het eten is er lekker en vooral gezond!

Blue Lagoon

Een Lagoon-tour

Naast het bezoek aan de spa kun je ook een Lagoon-tour maken onder begeleiding van een gids. Dit bezoek is niet goedkoop, maar als je eens gek wilt doen is het dé gelegenheid om je te laten verwennen. Naast een degelijke en interessante uitleg over de lagoon, beland je in een mini-laboratorium waar je een unieke ervaring beleeft.

Zeker als je met het vliegtuig in Kevlavik landt, moet je deze plek zeker aandoen. Maar ook al ben je van plan om een andere streek van IJsland te verkennen, het is zeker de moeite waard om voor The Blue Lagoon een omweg te maken!

Meer over IJsland te weten komen? Lees dan hieronder verder.

IJsland, Parel in de Atlantische Oceaan

Wie IJsland zegt, zegt geisers, vulkanen en lage criminaliteitscijfers. Maar IJsland is zoveel meer dan dat. Neem alleen al de IJslanders zelf, die qua omgangsvormen en levensstijl van een andere planeet lijken te komen. Is er een relaxter volk op aarde dat in een mooier land leeft? Dat valt te betwijfelen.

IJsland is een land waarover je, in Nederland althans, niet al te veel leert op school. De geisers en vulkanen komen tijdens de aardrijkskundeles voorbij, zeker, en we leren allemaal dat de hoofdstad Reykjavik heet. Maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. En daarmee doe je dit eiland dat net onder de poolcirkel ligt, flink tekort.

IJsland, een korte geschiedenisles

IJsland is als eiland zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen die tot landmassa’s leidden. Als eiland bleef het tot ver in onze jaartelling onbewoond. Volgens bronnen uit de oudheid was de eerste bewoner een Noor, Ingólfur Arnarson, die in 874 de allereerste bewoner werd van IJsland.

Tot de 19e eeuw viel IJsland onder het bestuur van Noorwegen en Denemarken. Uiteindelijk werd IJsland in 1944 een onafhankelijke staat en werd het een republiek. Sinds kort wordt door menigeen erkend dat het land qua menselijke ontwikkeling op eenzame hoogte staat in de wereld.

Maar wat maakt IJsland voor de reiziger nu toch zo speciaal?

Voor de reiziger is IJsland natuurlijk heel speciaal en je kunt aardig wat interessante plaatsen bezoeken in IJsland. Hieronder sommen we er slechts een aantal op:

1. Geisers: Als je terugkomt van je reis naar IJsland en je hebt geen geisers bezocht, tja, dan had je natuurlijk net zo goed niet hoeven gaan! In het zuidwesten van IJsland vind je de Strokkur fonteingeiser. Verder vind je in het zuiden van IJsland in Haukadalur vele geisers. Zorg er in ieder geval voor dat je een van deze twee plaatsen bezoekt.

2. De Blauwe Lagune van Grindavík: In Grindavík vind je een heuse blauwe lagune waar je een bad kunt nemen zoals je dat nog nooit hebt genomen. Het water is rond de 38 graden warm en er wordt van gezegd dat het goed is voor je gezondheid en je huid. En het is maar 40 minuutjes rijden vanuit Reykjavík. Doen dus!

3. Hallgrímskirkja: Een kerk als geen ander die je aantreft in Reykjavík. Je moet hem gezien hebben om te weten dat je dat beeld niet mocht missen op je netvlies. De kerk is uniek en misschien wel het meest kenmerkende gebouw van het land.

4. Gullfoss watervallen: Als je van water houdt en van de kracht van de natuur, dan zijn deze watervallen een must om te bezoeken. Je kunt bij de watervallen vrij rondlopen. Je treft er geen hekken of afzettingen aan. Daardoor waan je je echt in de vrije natuur en heb je niet het idee dat je een toeristische attractie bezoekt. Een echte aanrader.

5. Walvissafari’s: Op diverse plaatsen in IJsland kun je een trip boeken naar de Atlantische Oceaan om van dichtbij de meest indrukwekkende dieren op aarde te bekijken en dat allemaal in hun natuurlijke omgeving. Op YouTube staan tegenwoordig vele filmpjes met dit soort trips, maar het in het echt ervaren, dat is natuurlijk pas écht leven. Sommige bezoekers van dit soort safari’s zijn na afloop overdonderd wat betreft de omvang van de walvissen.

Het belangrijkste als je op reis gaat naar IJsland, is echter de omgang met het volk zelf. Er is geen volk op aarde dat je kunt vergelijken met de IJslanders. Ze gewoon als vriendelijk bestempelen zou een geweldig understatement zijn. Zoals al eerder gezegd, de criminaliteitscijfers in IJsland zijn indrukwekkend laag. Je kunt hier nog genieten van een land dat niet verzwolgen is in de ratrace die wij hier in Nederland kennen, met alle gevolgen van dien. Hang dus niet alleen de toerist uit, maar begeef je ook onder het volk!

IJsland is een must op je bucket list. Dus, wanneer ga je?

Leestip -> Verken Scandinavië met de auto
Leestip -> Overnachten in een heuze watervilla is een absolute droom voor ons!