The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

The Diamond Sterling is de duurste tequila

2 Mins read
More #MNLK

The Diamond Sterling is de duurste tequila

2 Mins read

Laatst schreven we al over de duurste flessen vodka ter wereld, en daar viel je waarschijnlijk stijl van achterover. En dan nog niet eens van de alcohol, maar puur vanwege de bizarre bedragen. Ook tequila kan behoorlijk oplopen in prijs. Dit drankje staat bij velen vooral bekend als berucht shotje bij het uitgaan waar je lekker snel dronken van wordt, maar echte puristen kijken er anders naar. Dit geldt zeker voor de makers van The Diamond Sterling. Deze fles tequila kost je namelijk meer dan 3 miljoen euro.

Tequila

Tequila is wereldwijd een populaire drank. Zo populair zelfs dat het een eigen liedje heeft. Maar het is vooral bekend als shotje tijdens het uitgaan en dat is eigenlijk zonde. Voor de Mexicanen is tequila namelijk veel meer dan dat, ze zijn er enorm trots op. Elke keer als een Mexicaan een groepje aangeschoten feestgangers tequila met zout en een citroentje ziet drinken, doen hem dit een beetje pijn in het hart.

Want Mexico staat natuurlijk bekend om de zon, de Azteken, de guacamole en taco’s, maar toch wel vooral om tequila. Tequila is een distillaat op basis van het sap van de blauwe agave. Dit is een grote vetplant die heel veel voorkomt in bepaalde Mexicaanse gebieden. In de midwestelijke staat Jalisco bevindt zich het hart van de tequila productie. Hier ligt ook de stad Tequila, de naamgever van de drank. Mexicanen drinken tequila puur, dus zonder citroen en zout, en op kamertemperatuur. Zij slaan het drankje niet ineens achterover maar nippen er rustig van. Je hebt ook vele verschillende soorten tequila, wat je goed proeft als je het op de traditionele manier drinkt.

De duurste tequila

Als je wat meer weet van tequila snap je dat er ook verschillende prijsklassen zijn en dat het meer is dan een shotje. Sommige merken maken het qua prijs echter wel erg bont. Tequila Ley .925 maakte een fles van 1.3 liter tequila, met de naam The Diamond Sterling. Hierin zit een kwalitatief erg mooie tequila, maar het is vooral de fles zelf die hem zo duur maakt. Deze fles is namelijk gemaakt door een Mexicaanse kunstenaar en bevat ongeveer 4.000 diamanten met in totaal 328 karaat. De fles is verder gemaakt van platina.

De ongekend prijzige fles is overigens tot dusver nog niet verkocht voor zover we weten. Officieel gezien mag deze fles de titel duurste tequila daarom nog niet dragen.

Is de fles tequila die nu officieel de duurste is dan wel te betalen? Niet echt, met ongeveer 250.000 euro is ook die fles een kapitaal waard. Als je tequila vooral drinkt als shotje raden we dan ook aan om lekker bij de goedkopere soorten te blijven.

Leestip -> De duurste wijn