The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Tip voor de hardlopers onder ons: De afstandsmeter

3 Mins read

Voor de hardlopers onder ons, bestaan er verschillende afstandsmeters. De ene is nog geavanceerder dan de andere. Welke jij nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, waarbij jouw wensen het belangrijkste zijn. Het is daarom altijd zinvol om de verkrijgbare afstandsmeters met elkaar te vergelijken, zodat je altijd het product krijgt waar jij mee vooruit komt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een afstandsmeter?

Belangrijk is het om te weten wat je exact met de afstandsmeter wilt gaan doen. Wil je enkel de afstanden meten en bijhouden, die je loopt en hebt gelopen, of wil je er ook mee onder water kunnen. Of ermee misschien wel muziek kunnen luisteren, zodat het hardlopen nog beter en ritmischer gaat. Het aanbod is in elk geval bijzonder groot en het ene lijkt nog mooier dan het andere. Uiteraard geldt dit ook voor de prijs. Feitelijk mag je ervan uitgaan dat meer gadgets op de afstandsmeter het eindbedrag laten oplopen.

Welke vraag je jezelf ook altijd moet stellen is de duurzaamheid van het apparaat, maar zeker ook van jezelf. Als beginnende hardloper is het heel verleidelijk om alles in een koop aan te schaffen en jezelf de ervaren hardloper te voelen, maar als het voor een blauwe maandag is, is dat natuurlijk zonde. Begin dus verstandig.

Afstandsmeter hardlopen

Koppel de afstandsmeter aan apps

Heb je eenmaal een afstandsmeter gevonden die een verlengstuk van jezelf wordt, tijdens het hardlopen, dan kan je overwegen om de ultieme hardloopapp te downloaden. Dergelijke apps houden, net als de afstandsmeter zelf trouwens, veel informatie bij, die later weer makkelijk is om op te vragen. Denk hierbij aan de afstanden die je gelopen hebt. De tijd die daarmee gepaard is gegaan en je hartslag. Deze informatie helpt je een schema bij te houden en er zo gezond mogelijk mee te blijven. Dit is voor de beginnende hardloper ideaal en voorkomt vaak dat je te enthousiast te werk gaat.

Vergelijk, lees reviews en loop ermee weg

Net als met veel producten is het dus zo dat het product eerst vergelijken zijn vruchten af zal werpen en welke gadget voor jou ook prioriteit heeft in die vergelijking, doet er niet toe. Wat ook helpt bij het vergelijken is het lezen van reviews. Zo kan je bijvoorbeeld op de afstandsmeter van het hardlopen stuiten, maar blijkt later dat het gewicht van de afstandsmeter behoorlijk zwaar is.

Hoe motivatie behouden om te blijven joggen?

Helaas durven mensen al eens hun motivatie verliezen tijdens het sporten, misschien wel net omdat er geen sociale controle is omdat je dit alleen kan doen, dat je dit niet in clubverband moet doen. Toch kan je jezelf helpen om toch te proberen gemotiveerd te blijven.

Een goede manier hiervoor is jezelf een doel stellen vooraf. Bijvoorbeeld: ik wil tegen die datum 5 km kunnen joggen en ik wil meedoen aan die bepaalde loop. Op deze manier werk je ergens naartoe. Toch is dit niet voldoende natuurlijk. Je neemt al eens een andere route bijvoorbeeld, of de ene dag is de andere niet. Soms loop je eens sneller, dan weer trager. Maar hoe weet je dan hoeveel je gelopen hebt en hoeveel je verwijderd bent van je doel? Dit kan je bijhouden aan de hand van een afstandsmeter voor joggers. Op deze manier hou je makkelijk bij hoeveel je telkens loopt en zo weet je hoeveel je nog moet lopen om je doelstelling te bereiken.

Je kan natuurlijk ook hiermee je eigen vorderingen bijhouden in je eigen parcours. Dit op zich kan al motiverend werken: weten dat je er bijna bent, dan wil je toch niet opgeven? Zo’n afstandsmeter voor joggers is hier dan ook echt ideaal voor.

Wil jij ook zo’n afstandsmeter voor joggers?

Wanneer je nu zelf ook graag zo’n afstandsmeter voor joggers wilt, dan kan je altijd online een kijkje nemen. Er bestaan er in verschillende kleuren, modellen, merken en in verschillende prijsklassen. Kortom, er is vast wel voor iedereen iets geschikt te vinden. Aarzel zeker ook niet bij verdere vragen contact op te nemen. Op deze manier ben je goed voorbereid op de eventuele aankoop van de afstandsmeter voor joggers en zo werkt dit ook bij aan je motivatie om toch door te gaan, ook al is het eens wat moeilijker.

Enkele hardloopfilmpjes:

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Horloges en andere apparaten zijn slimmer geworden en er zijn nu horloges met afstandsmeter met prijskaartjes voor elk budget

2 Mins read
U kunt alles verwachten van GPS tracking en hartslag monitoring, tot hoogtemeters op de duurdere modellen. Met de zomer en het marathonseizoen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Ben je op zoek naar een goedkope vorm van sport omdat je wilt vermageren?

1 Mins read
Of misschien wil je wel gewoon gezonder leven of misschien wil je je liever kunnen uitleven in een sport. Dan is joggen…
Sport & Lifestyle #MNLK

4 tips voor tijdens het hardlopen

1 Mins read
Als je aan hardlopen doet, kun je deze gezonde activiteit zo leuk en uitdagend maken als je zelf wil. Hardlopers die al…