The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Tips om beter te kunnen slapen tijdens warmte

1 Mins read

Als je aan de zomer denkt, denk je aan zonnen op het strand en koude drankjes op het terras. Meestal wil je nog niet denken aan de warme, plakkerige en slapeloze nachten. Maar om je vast voor te bereiden hebben we hier wat tips om deze nachten toch slapend door te komen.

Verschillende opties om beter te kunnen slapen tijdens warmte

  • Stop je lakens in de vriezer. Gewoon voor een paar minuutjes. Daarna kun je eronder gaan liggen en is het heerlijk koel. In ieder geval voor even dan.
  • Vul je kruik met ijswater. Je hebt een aantal plekken op je lichaam die met name bepalen hoe warm je het hebt. Dit zijn je enkels, knieën, lies, ellebogen, polsen en nek. Een koude kruik hiertegen helpt je om je lichaam af te koelen. Ook kun je de kruik vullen met water en in een tijdje in de vriezer leggen.
  • Als je wilt afkoelen denk je al gauw aan een koude douche… Maar wist je dat dit juist averechts werkt? Je koelt er wel van af, maar je lichaam gaat meteen aan het werk om zich weer op te warmen, hierdoor krijg je het dus nóg warmer! Neem in plaats daarvan een lauwwarme douche. Wat dan wel weer werkt is alleen even je polsen of voeten onder de koude straal.

Hetzelfde principe geldt overigens ook voor warme en koude dranken. Hete thee in de zomer werkt beter dan een ijskoud drankje.

Smeer je, voordat je gaat slapen, in met aftersun met Aloë vera. Dit is goed tegen verbranding, maar werkt ook verkoelend. Extra tip: bewaar de aftersun in de koelkast. Extra koel!

Zet een flesje met koud water bij je bed. Hiermee kan je je gezicht, nek, knieholtes en polsen koelen. Je kan ook een flesje water in de vriezer doen en deze naast je bed zetten. Blijft het water extra lang koud.

Zorg dat je beddengoed en pyjama’s van katoen zijn. Katoen ademt en neemt zweet op. Het is zelfs beter om een katoenen pyjama te dragen. De pyjama neemt het zweet op, zodat het niet op je lichaam blijft liggen. Hierdoor blijft je lichaam koeler.

Meer tips tegen de hitte:

Feedback voor de redactie -> redactie@mnlk.nl