The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om goed te presteren tijdens je bodybuilding training

2 Mins read

Veel mensen die aan bodybuilding training doen zijn op zoek naar de toename van spierhypertrofie. Het kan echter een tijdje duren om te verschijnen, vooral als je net begonnen bent. Maar er zijn enkele tactieken en strategieën die uw prestaties kunnen verbeteren en de resultaten eerst laten verschijnen. Dit zijn eenvoudige tips die je helpen sneller resultaten te behalen zonder uw gezondheid in gevaar te brengen. Bekijk ze eens!

6 tips voor bodybuilding training

1- Vertraging in excentrische inkrimping

Onze spier, tijdens de oefening, voert in principe twee soorten samentrekkingen uit: de concentrische die is wanneer we het gewicht duwen en de excentrieke die optreedt wanneer we het gewicht naar de plaats van herkomst brengen. Het lijkt er misschien niet eens op, maar er worden meer spiervezels gerekruteerd als we de excentrische contractie uitvoeren.

Neem dus meer tijd als je terugkomt met de lading. Er zullen meer vezels worden gestimuleerd en daardoor zal er meer magere massa worden gebouwd.

2- Geef de voorkeur aan grote spiergroepen

Als je met uw training begint en het lichaam dat je wenst nog niet heeft bereikt, is het aan te raden om zoveel mogelijk spieren tegelijk te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld beter om een kraakpand te doen dan om geïsoleerde quadriceps en bil oefeningen te doen.

De inspanning is veel groter en naast het verbeteren van de massatoename, versnelt je het vetverlies.

3- Verhoog de belasting geleidelijk

Ons lichaam heeft altijd de neiging om te wennen aan een bepaalde situatie, om een plateau te bereiken. Als we bijvoorbeeld na een bepaalde tijd een constante dosis pijnmedicatie innemen, moet deze worden verhoogd, omdat deze geen effect meer heeft. Dit gebeurt ook met de spieren in relatie tot de belasting. Probeer het daarom altijd te verhogen om een goede prestatie en resultaat te hebben.

Maar wees heel voorzichtig, want meer belasting betekent niet altijd een toename van de massa. In feite is het niet nodig om de belasting te verhogen als je bijvoorbeeld de beweging niet in volle omvang uitvoert.

4- Adem op het juiste moment

Dit wordt niet vaak gedaan in de meeste sportscholen, maar weet dat er een goede tijd is om in en uit te ademen en dit moet een gewoonte worden.

Om de druk in het lichaam te verminderen, is het ideaal om uit te ademen wanneer we de concentrische contractie uitvoeren en het excentrieke in te ademen. In het begin zul je constante aandacht nodig hebben tot je er aan gewend bent en het op een natuurlijke manier doet.

5- Rusten

Geen enkele bodybuilding training heeft een goede prestatie als er geen rust is die compatibel is met de inspanning. Je moet je lichaam laten rusten, dus probeer meer te slapen. Het is tijdens de slaap dat het groeihormoon, ook bekend als GH, werkt in de weefsels en helpt bij de spieropbouw door het genereren van nieuwe vezels en dus hypertrofie.

Kijk ook deze video voor meer tips:

Check ook eens -> Olivier Richters – The Dutch Giant & Beginnen met bodybuilding?

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
More #MNLK

3 verschillende sporttassen voor heren

2 Mins read
Afhankelijk van de activiteit die je van plan bent in de sportschool te doen, zal het zeer waarschijnlijk bepalen welk type sporttas…