The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om je spierherstel te versnellen

2 Mins read

\Iedereen heeft na een zware training weleens last van pijnlijke en vermoeide spieren. Maar om nu drie dagen rust te nemen voor de bevordering van het spierherstel; daar zit niemand op te wachten. Als je je spierkracht wilt vergroten is het belangrijk om een balans te vinden tussen het belasten van je spieren en het herstel hiervan. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je spierherstel kunt bevorderen, zonder drie dagen stil te hoeven zitten.

Neem een massage om spierherstel te versnellen

Voor de bevordering van het spierherstel zijn massages heel erg aangenaam en populair. Als je een goede masseur treft dan kan deze jouw vermoeide lichaam snel herstellen door de spieren te kneden en er diep in te wrijven. Eventuele knopen in he spieren kunnen weggemasseerd worden en de algehele spierspanning wordt door een massage flink verlaagd.

Ga zwemmen

De weerstand van het water die je lichaam ervaart tijdens het zwemmen kun je gebruiken om je spieren op te rekken. Daarnaast zal het water als het ware je lichaam masseren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het rustig aan doet, het gaat er immers om dat je spieren herstellen. Wil je je arm-, en beenspieren herstellen, kies dan voor de borstcrawl. De rugslag ontspant het hele lichaam. Zout water is ook beter voor je spieren dan zoet water. Dus heb je de mogelijkheid om in zee te zwemmen, dan is dit aan te bevelen.

Rekken en strekken

Als je je spieren op de juiste manier rekt en strekt na een training, dan zul je merken dat ze minder stijf worden en je dus minder last hebt van spierpijn. Door het rekken en strekken gaat de spierspanning omlaag en dit is beter voor het herstel van je spieren. Je kunt ook een foamroller gebruiken om spierknopen en littekenweefsel te verminderen.

Voeding voor een sneller spierherstel

Ook voeding kan je helpen om je spieren sneller te laten herstellen na een zware training. Eiwitten zijn hierbij onmisbaar. Spierweefsel wordt opgebouwd door eiwitten en haal je uit natuurlijke producten, zoals vlees, eieren, vette vis, bonen en peulvruchten. Natuurlijk kun je je eiwitgehalte ook aanvullen door gebruik te maken van eiwitpoeders.

Ook vitamine C is erg belangrijk bij het herstel van je spieren. In vitamine C zit collageen en dit helpt bij het herstellen van afgebroken spierweefsel. Je kunt vitamine C vinden in citrusvruchten en spinazie. Om je spierspanning te verlagen en je spierherstel te bevorderen heb je ook magnesium nodig. Magnesium kun je vinden in noten en volkorenproducten. Heb je erg last van spierpijn? Dan is er ook een speciale magnesiumolie die je rechtstreeks op je pijnlijke spieren aan kunt brengen. Dit zorgt direct voor verlichting van de pijn.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Je spieren herstellen na een training; hoe doe je dat?

2 Mins read
Op het moment van je training heb je vaak niet in de gaten dat je spieren er een enorme klap van gaan…
Drinks & Food #MNLK

Sportvoeding voor de veganist

1 Mins read
Wanneer je fanatiek sport is voeding enorm belangrijk. Veel sporters eten kwark, kip en gekookte eieren om ervoor te zorgen dat ze…