The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Tips om je witte sneakers weer wit te krijgen

2 Mins read

Heb jij een haat-liefdeverhouding met je witte sneakers? Je houdt van ze, maar tegelijkertijd draag je ze nooit, want stel je voor dat er een vlek op de neus komt. Gelukkig zetten wij de beste tips voor je op een rij om je witte schoenen wit te houden en, als er toch een vlek op komt, hoe je ze weer wit kunt krijgen!

Check hier 5 tips om je sneakers weer wit te krijgen

Tip 1: spuiten maar

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor je witte schoenen. Voorkom dat ze vies worden door ze goed in te spuiten voor je ze draagt. Hiervoor gebruik je een water- en vuilafstotende spray. De beschermlaag die je hiermee creëert zorgt ervoor dat er geen vuil in je witte schoenen kan trekken. Wil je ze witter dan wit houden? Herhaal het sprayen dan iedere week.

Tip 2: houd de zolen wit

Schoenen met witte zolen kunnen je veel frustraties geven, want hoe schoon je ze ook houdt, door de zon verkleurt de zool op den duur van wit naar geel. Voorkom dit zoveel mogelijk door je sneakers in een doos te bewaren, zodat ze niet blootgesteld worden aan licht, wanneer je ze niet draagt. Wanneer ze toch aan de gele kant zijn, kun je de verkleuring voor een deel verhelpen door de zool schoon te maken met softgum.

Tip 3: witte azijn is een life saver!

Vooral voor de stoffen sneakers is dit de ideale tip. Mix soda met witte wijnazijn (verhouding 2:3) en smeer het mengsel op de veeg op je schoen met behulp van een borsteltje. Nadat je het goed hebt ingewreven, spoel je je witte sneakers af met koud water. Test deze tip eerst uit op een klein stukje van je schoen die niet zo erg opvalt om er zeker van te zijn dat er geen kleurverschillen ontstaan.

Tip 4: shampoo doet zijn werk

Heb je een vetvlek op je witte sneaker gekregen? Je zou ze misschien bijna de deur uitgooien, maar geen nood! Shampoo kan de oplossing bieden. Gebruik een milde shampoo, gemengd met warm water en breng het aan op de vlek. Gebruik een klein borsteltje om de shampoo goed in te wrijven. Vervolgens spoel je je schoen af met water. Probeer ook deze methode eerst uit op een onopvallend stukje schoen.

Tip 5: Was je veters

Je witte schoenen kunnen nog zo wit zijn, met grauwe veters ziet het geheel er niet florissant uit. Doe dus zo nu en dan je veters in een waszakje in de wasmachine.

Bekijk ook deze video:

Check hier de duurste sneakers ter wereld