The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

Tips tegen een burn-out

1 Mins read

Ben jij zo’n man die alles aankan? Met een paar uurtjes slaap ben je klaar voor iedere uitdaging, red jij de dag op kantoor door je onophoudelijke stroom aan energie, vaardigheid en snelheid om vervolgens na het overwerken heerlijk relaxed thuis te komen? Waarschijnlijk ben je dat niet. Niet omdat je niet geweldig bent natuurlijk, maar omdat zo’n man niet bestaat. Iedereen heeft om en nabij acht uur slaap nodig per dag en niemand is perfect, nee, ook jij niet. Als je jezelf dus blijft pushen om over die veel te hoog gelegde lat te kunnen springen, ben je binnen no-time burn-out! Geen zorgen, er is nog geen man overboord. wij geven je namelijk drie tips om dat te voorkomen.

Hoe herken je een burn-out?

3 tips tegen een burn-out

1. Slaap voldoende!

Zoals we al zeiden, iedereen – ja, echt iedereen – heeft voldoende slaap nodig. Ga dus op tijd naar bed! Moet jij om zes uur op? Dan betekent dit dat je tussen tien en half elf echt wel in je nest moet liggen. Ook tijdens kantooruren heb je genoeg rust nodig. Dit betekent natuurlijk niet dat je op werk moet gaan pitten (hoewel power naps heel nuttig blijken te zijn) maar regelmatig pauze nemen is een must.

2. Een goed ochtendritueel

Als je vroeg naar bed gaat, heb je ook de mogelijkheid om vroeg op te staan en dat is een geweldige burn-outpreventietip. Voorkom stressvolle ochtenden, waarbij je binnen 15 minuten de deur uit moet zijn, omdat je anders voor de tweede keer deze week de trein mist. Sta op tijd op, lees de krant, maak ontbijt, poets je tanden, et cetera et cetera.

3. Beweeg!

Een marathon lopen is niet nodig, maar voldoende bewegen is wel belangrijk. Het is gezond voor je lichaam, maar werkt ook stressverlagend, waardoor jij situaties op werk beter aankunt. Denk je: ‘ik heb geen tijd om te bewegen, ik werk de hele dag?’ Probeer dan de fiets naar werk te gaan, of ga lekker een halfuurtje wandelen in je pauze.

Tips tegen burn-out

Feedback? Stuur ons een e-mail naar info@mnlk.nl.

Related posts
More #MNLK

Hoeveel uur slaap heb je als mens nodig?

1 Mins read
De gemiddelde persoon slaapt een groot deel van zijn leven. Het lijkt misschien tijdverspilling, maar het tegendeel is waar. Een goede nachtrust…
More #MNLK

Melatonine pilletje slikken voor het slapen gaan?

2 Mins read
Melatonine is een stofje dat in je lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Daarom lijkt het misschien een goed…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…